Mercavallès, per molts més anys

El mercat majorista, que enguany celebra el 40è aniversari, es promocionarà entre els comerciants del Vallès Occidental per consolidar-se com el segon de Catalunya

Carles Batalla
20 de maig del 2012
Josep Maria Recasens va visitar les instal·lacions de Mercavallès
Josep Maria Recasens va visitar les instal·lacions de Mercavallès | La Torre
Josep Maria Recasens va visitar les instal·lacions de Mercavallès Foto: La Torre

Coincidint amb la celebració del 40è aniversari aquest 2012, el mercat comarcal de fruites i verdures Mercavallès està enllestint diferents accions de promoció i divulgació de l'equipament. L'objectiu és consolidar el mercat com a segon mercat majorista de Catalunya i per això es portaran a terme accions de divulgació entre els comerciants de la comarca en un moment clau per a l'expansió de l'equipament.

En la seva visita a Mercavallès, el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Recasens, va mostrar la predisposició del Departament  de Comerç de col·laborar amb l'Associació de Majoristes en aquestes actuacions.

Recasens va visitar les instal·lacions del mercat comarcal acompanyat del president de l'Associació de Majoristes, Vicenç Ramia, i la presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza. Durant la visita les diferents institucions van compartir els projectes del mercat i van visitar la zona de vendes de la llotja del que és el segon mercat majorista de Catalunya.

A la trobada també hi van assistir l'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès i consellera comarcal de Comerç, Montserrat Mundi, el subdirector de Comerç, Diego Callejón i el gerent del Consorci de Comerç Artesania i Moda, Miquel Rodríguez. Durant la reunió es van posar sobre la taula els projectes de promoció i divulgació del mercat que es desenvoluparan aquest any, així com el futur de la instal·lació, que actualment té un volum de negoci anual que està al voltant dels 66 milions d'euros.

40 anys en funcionament
El Mercat Comarcal de Fruites i Verdures té com a activitat la venda al major de fruita i verdura, encara que la seva aposta per la diversificació fa que també s'hi puguin trobar productes alimentaris en general (carnis, embotits, enllaunats, salaons, dolços, etc.). Va ser creat pels ajuntaments de Sabadell i Terrassa l'any 1972 i actualment és gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. El mercat disposa actualment de 60 parades i és el segon mercat majorista de Catalunya.