100.000 persones reviuen la ciutat modernista

Cada cop hi ha més gent amb vestits d'època

La Torre
14 de maig del 2012
La gent gran també es va vestir d'època
La gent gran també es va vestir d'època | Joan Manel Oller
La gent gran també es va vestir d'època Foto: Joan Manel Oller

Més de 100.000 persones, és a dir, pràcticament la meitat de la població de Terrassa, han omplert de gom a gom els carrers i places de la ciutat que, durant un cap de setmana, ha fet una regressió a inicis del segle passat. Les primeres xifres confirmades, superiors a les de l'edició anterior, demostren la bona salut d'una festa que ha tornat a connectar amb els seus habitants en tots els sentits. "Una tarda al Casino", representada pel Social Teatre i l'Esbart Egarenc, va congregat un miler llarg de persones la tarda del dissabte mentre que el concurs popular de vestits modernistes del Centre de Documentació i Museu Tèxtil va reunir 62 participants (rècord absolut) i uns 200 visitants. La conferència de ciència de la UPC va aplegar 85 persones, mentre que la concentració de cotxes i motos antigues mostrava una trentena de vehicles (inclòs un autobús).

La presència de persones vestides com fa cent anys (bigotis generosos, barrets alts, armilles, corbatins i pameles) també ha crescut de manera notable, igual que l'interès per les visites guiades i els punts d'informació. Molts visitants de fora també s'han interessat per l'oferta gastronòmica de la ciutat. En aquest sentit, els veïns s'han confós harmònicament amb persones de tot Catalunya: de Barcelona, Girona o Manresa. També són destacables els autocars que venien de Vilanova i de Canet, municipis on la petjada del Modernisme també ha estat forta. La pluja de dissabte  a la tarda va comportar endarreriments poc significatius.

"La valoració de la Fira és molt positiva, no només pels terrassencs, que ja se la senten seva, sinó també per la capacitat d'atraure gent de fora, que gaudeixen d'una jornada familiar i, a més, veuen el nostre patrimoni. És una jornada familiar consolidada", ha dit Carme Labòria.  La regidora de Comerç ha agraït la implicació de les 126 entitats que han contribuït a tenyir Terrassa de Modernisme. Ella mateixa, vestida d'època, encapçalava la tradicional passejada de vestits amb final al raval de Montserrat.