Creixen els retrets per insults de cobradors contra els #novullpagar

per Bernat Ferrer, 11 de maig de 2012 a les 15:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


L'actitud dels cobradors dels peatges que es troben amb conductors que no volen pagar és generalment correcta. La consigna és facilitar la fluïdesa del trànsit i ho fan. Però, de cop i volta, la tensió esclata en algun punt del territori català. Avui mateix, dues conductores han denunciat a Nació Digital que havien intentat passar el peatge de Premià de Mar (el Maresme) sense pagar i que han hagut d'aguantar tot un seguit d'insults i grolleries. Conegut aquest cas, un altre lector també ha volgut notificar un altre cas similar que assegura que va patir dissabte, quan tornava de Pineda de Mar (el Maresme) amb el seu fill, que havia jugat un partit de bàsquet.


"De baixada a Barcelona, a l'últim peatge de la C-32, vaig comunicar al treballador d'Abertis que no volia pagar, i em va dir: "Ah, ets d'aquests cabrons que no voleu pagar?", explica David Angela. "Jo li vaig respondre: "Perdó, que et toco la butxaca?", i em va contestar: "No, em toques els collons"."

"Quan vaig marxar, bramant, em va dir bavós i fill de puta. La veritat és que tot plegat va ser molt desagradable i violent. I més tenint en compte que vas amb nanos adolescents", narra Angela, alhora que reconeix que "el que més greu em va saber va ser que jo, posant-me a la seva alçada, també el vaig acabar insultant".


Ni l'un ni l'altre no tenen constància gràfica dels incidents. No va passar pas així amb un conductor que va voler fer un #novullpagar al peatge d'Amposta, que també va ser increpat i que després va pujar el vídeo a YouTube, en què s'hi senten insults, proferits pel cobrador del peatge, com: "Ets un crío i no tens collons de trucar als Mossos! No tens collons d'anar a queixar-te a un ajuntament! Covard! Sou una colla de bavosos! Poc-hòmens!"

Abertis ha declinat fer cap valoració i ha assegurat que, si algun dels afectats s'hi posa en contacte, estudiarà cada situació cas per cas.---

Si algun altre conductor es troba amb algun cas similar, pot notificar-ho a Nació Digital a l'adreça de correu electrònic: novullpagar[arrova]naciodigital.cat.

 

Participació