«Puta! Heu de pagar! Us ho esteu carregant tot!»

Mare i filla volen fer un #novullpagar i denuncien que un treballador les increpa

Bernat Ferrer
11 de maig del 2012
El peatge de Premià de Mar, en una imatge d'arxiu.
El peatge de Premià de Mar, en una imatge d'arxiu. | ACN
El moviment #novullpagar està fent estralls en la psicologia dels cobradors de peatges de les autopistes catalanes. Avui, una mare i una filla de Sant Cebrià de Vallalta (el Maresme) han volgut passar pel de Premià de Mar i, segons que expliquen a Nació Digital, han hagut d'aguantar tot un seguit d'improperis i insults d'un to d'allò més groller. "El que heu de fer és pagar! Guarra! Filla de puta! Xupa'm la polla! Us ho esteu carregant tot!", són algunes de les grolleries que els ha dedicat el treballador, segons que explica la filla, Natàlia Alexandre.

La seva mare, Sandra Sànchez, de 58 anys, era qui conduïa el cotxe per desplaçar-se fins a Barcelona per autopista, amb la decidida intenció de no pagar cap dels peatges que es trobessin, en el marc de la campanya #novullpagar. Quan han arribat al primer, el d'Arenys, l'han pogut passar sense cap problema. Però al següent, el de Premià, és quan s'han topat amb una situació inesperada.

Segons Alexandre, "hi havia una dona a la taquilla. Quan li hem dit que no volíem pagar, ha tancat la finestreta i, amb tota la parsimònia, ha baixat a apuntar la matrícula. Com que pensàvem que s'hi estava massa temps, ens ha sortit un: " Buenu , va!" Llavors és quan el seu company ens ha insultat. He baixat i li he dit que era un desgraciat, però ell ja s'allunyava de la taquilla amb una motxilla, perquè potser faltaven tres minuts per les 9 i devia estar fent el canvi de torn -explica l'afectada-. Li hem preguntat el nom o si en tenien algun tipus d'identificació als seus companys, però ens han respost: "No el sabem, és que és nou"."

"Abans que ens deixessin marxar, un altre dels cobradors també ens ha dit: "Aquesta empresa és catalana, us ho esteu carregant tot!" Quan he sentit això, li he respost: "Diria que Abertis és la primera en carregar-se els seus treballadors, posant les màquines de cobrament automàtic, no?", narra Alexandre.

També explica que no ha pensat en fer cap foto o gravar-ne cap vídeo degut a la tensió amb què s'han succeït els fets.

"No tinc por"

"Al Maresme, ja n'estem farts, de pagar! Vam ser la primera comarca amb una autopista de peatge, i encara la paguem. Es riuen de nosaltres!", s'exclama. "Aquell senyor tan sols és un treballador d'Abertis, no té dret a dir-nos tot això. El que ha de fer és seguir les directius del seu superior: apuntar la matrícula i punt", raona.

"I si m'arriba alguna multa per no pagar peatges, la recorreré una i altra vegada. No tinc por, perquè som uns quants els que pensem i actuem així. Ja n'estem farts! A més, és bastant clar que hi ha un buit legal, en tot aquest tema", rebla finalment.

---

Si algun altre conductor es troba amb algun cas similar, pot notificar-ho a Nació Digital a l'adreça de correu electrònic: novullpagarnaciodigital.cat.