Fent volar els "business angels"

Acord entre el Cercle Català de Negocis i BANC, presidida per Antoni Abad, per promoure el finançament de projectes via inversió privada

per La torre del Palau, 10 de maig de 2012 a les 17:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ramon Carner i Antoni Abad, en el moment de formalitzar l'acord de col·laboració Foto: La Torre

El president de Business Angels Network de Catalunya (BANC), Antoni Abad, i el president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner, han signat un conveni de col·laboració per promoure el finançament de nous projectes empresarials a través de la inversió privada. L'acte s'ha celebrat a la patronal Cecot, de la qual Abad n'és el president.

L'objectiu d'ambdues entitats és establir i desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de promoció i consolidació empresarial, tot fomentant l'ocupació, la recerca i la innovació a Catalunya. En virtut del conveni, BANC aplicarà un descompte del 50% a les quotes d'inscripció a la xarxa per aquells emprenedors atesos i assessorats pel Cercle Català de Negocis i el fet de pertànyer a la xarxa els permetrà gaudir dels serveis que des d'aquesta es presten, com ara el diagnòstic del projecte, així com l'establiment de la fitxa d'emprenedor i del perfil del projecte.

Amb  la signatura d'aquest conveni de col·laboració, BANC continua amb la seva tasca de difondre la figura del Business Angel arreu de Catalunya, entesa com una innovadora eina de finançament a l'abast dels emprenedors.

BANC és la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels d'inversors privats, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i la Fundació Privada per a la Promoció de l'Autoocupació de Catalunya (CP'AC) amb el suport de l'Institut Català de Finances (ICF). Alhora, BANC compta amb el suport d'ACC1Ó i està integrada a la Xarxa d'Inversos Privats (XIP). És membre de la Red Española de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).


Compta amb una plataforma per posar en contacte inversors potencials i empreses o emprenedors que cerquen finançament. Des de la seva constitució al 2002 suma ja 28 projectes d'inversió i ha finançat gairebé 4,25 M€. A més a més, l'aportació de BANC al teixit emprenedor també es tradueix en la creació neta de 58 llocs de treball directe.

El Cercle Català de Negocis, dins dels seus objectius socials, té la tasca de difondre i fer coneixedor al teixit empresarial petit i mitjà català, dels avantatges que suposa l'assoliment de l’estat propi per a Catalunya i alhora la potenciació del comerç, el negoci, l'exportació, la dinamització i la promoció de les empreses catalanes.

 

Participació