Menys hores d'infermeria al CAP

Les retallades a Mútua Terrassa afecten al servei de l'atenció primària a Ullastrell

Lluïsa Tarrida
12 de maig del 2012
576_1336754988CAP_Ullastrell_002
576_1336754988CAP_Ullastrell_002 | Lluïsa Tarrida

"El passat mes d'octubre es va aprovar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a Mútua de Terrassa. Aquest reajustament pressupostari en els serveis i en els salaris dels treballadors de l'empresa sociosanitària també ha afectat al Centre d'Atenció Primària (CAP) d'Ullastrell ja que Mútua és qui gestiona l'equipament. La principal repercussió ha estat en el servei d'infermeria.

Des del mes de gener, aquest servei que s’està oferint al CAP d’Ullastrell ha quedat afectat amb una reducció horària. D'aquesta manera, mentre quedi aplicat l’expedient de regulació, el CAP Ullastrell reduirà quatre hores a la setmana el servei d'infermeria.

Visites quinzenals
Des de l'Ajuntament informen que estan en diàleg amb els diferents estaments per tal de "deixar palès que els serveis del nostre CAP no es poden reduir ja que ja ens troben dins d'uns mínims". Elisabeth Casanovas, regidora de Salut, diu que "la reducció d'hores ha fet que molts tractaments o visites s'hagin d'allargar a visites quinzenals enlloc de setmanals" però ha afegit que "s'intenta no deixar de banda el que són les visites domiciliàries".

Així mateix, animen a què qualsevol ciutadà que tingui una queixa o reclamació que es dirigeixi a l'Ajuntament, d'aquesta manera "tindrem més força, a l'hora de parlar amb el director del nostre sector". D'aquesta manera, l'horari actual del servei d'infermeria resta dilluns i dimarts està obert de 8 del matí a dues del migdia mentre que dimecres i dijous només té cobertura a les tardes: de 16 a 20 hores. Divendres el servei d'infermeria és de 8 a 14 hores.