Bellaterra per la Independència

La Torre
10 de maig del 2012
Mònica Terribas, aquest dijous a la UVic.
Mònica Terribas, aquest dijous a la UVic. | Adrià Costa
Mònica Terribas. Foto: Adrià Costa

La presentació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Bellaterra v a estar presidida per Joan Manuel Tresserras, Jaume Terribas i Mònica Terribas. Entre 170 i 180 persones han participat en l’esdeveniment organitzat per Bellaterra per la Independència.

Montse Terribas ha fet un repàs dels valors del seu pare, en que la senzillesa, l’esforç, el treball, la fe en Catalunya i el servei al poble han estat i són una constant en la seva vida, de manera que des de sempre s’ha implicat en activitats diverses encaminades a la consecució de la llibertat de Catalunya com a poble.

La part central de l’acte ha anat a càrrec dd Jaume Terribas, recentment votat com a membre del Secretariat Nacional de l’ANC, qui n’ha realçat el caràcter transversal i plural com a valors essencials d’aquest moviment popular obert a tothom i no adscrit a cap partit polític a fi d’aconseguir que Catalunya sigui un estat més dins la Unió Europea; és a dir, que a més de ser europeus tingui un Estat Propi. Valora l’objectiu com assolible i a curt termini malgrat que una part del país no comparteix l’opció de Catalunya com un Estat més.

Treserras ha reflexiona sobre la singularitat del futur nou Estat català: format a partir de la nació, de baix a dalt, democràtic, al revés de com s’han format la resta dels estats europeus.