Aprendre música pot ser divertit

L'Esmut presenta el llibre 'Música iniciació', amb un mètode lúdic i pràctic per als alumnes de 1r d'ESO

Redacció
09 de maig del 2012
L'acte de presentació del nou projecte editorial
L'acte de presentació del nou projecte editorial | La Torre
L'acte de presentació del nou projecte editorial Foto: La Torre

La seu de l'Esmut del carrer Ramon y Cajal ha estat testimoni de la presentació del llibre 'Música iniciació' dedicat a alumnes de 1r d'ESO. Publicat per Audinet, es tracta d'una manera novedosa d'introduir els adolescents en la música. L'obra ha estat creada a sis mans: Dani Trujillo (coordinador musical), Josep Maria Argemí (coordinador general) i Rubén Ibáñez (coordinador d'edició i redacció).

Durant una hora i mitja de presentació, Argemí ha remarcat els aspectes generals (presentació del projecte naixement del llibre, capital humà, criteris de l'editorial...), Ibáñez s'ha centrat en la part de redacció del llibre i del material per al professor, i Trujillo ha parlat dels aspectes musicals que ofereix el llibre.

El projecte gira al voltant de tres eixos: la practicitat, tant per al professor com per a l'alumne, tenir en compte la realitat musical de l'alumne i el R+D+I continuat. El material s'ha confeccionat mitjançant el mètode prova-error en els instituts durant quatre anys mitjançant la colacoració de professors i alumnes.

Aquest aspecte dinàmic i flexible ha de ser la marca de l'editorial que implementa, a més, un concurs musical per als alumnes en què els escollits participaran en les noves propostes musicals de l'editorial. També ofereixen unes activitats d'ampliació a les escoles basades en la composició musical i també faciliten a les escoles el material instrumental per dur a terme les seves activitats.