Pausas i Ferran reben els premis Paul Harris

La Torre
09 de maig del 2012
Domènec Ferran, Santi Rius i Josep Pausas
Domènec Ferran, Santi Rius i Josep Pausas | La Torre
Domènec Ferran, Santi Rius i Josep Pausas Foto: La Torre

El Rotary Club de Terrassa ha realitzat un homenatge popular a la figura de Josep Pausas i Mas i li ha atorgat el Premi internacional Paul Harris en reconeixement per la seva trajectòria durant els anys que ha estat a Terrassa, el seu tarannà vers els projectes, el seu acolliment en la celebració del tradicional Concert de Nadal i la seva tasca en el Pla Director de les Esglésies de Sant Pere. Tot destacant el seu tarannà obert que ha fet que sigui una persona molt estimada i recordada.

Igualment, ha estat concedit un segon Premi Paul Harris a Domènech Ferràn i Gómez, en reconeixement a la tasca realitzada per ell en l’estudi, musealització i direcció de la reforma integral del Conjunt Arquitectònic de la Seu d’Ègara que, amb la citada reforma, s’ha convertit en l’element de projecció turística més important de la ciutat de Terrassa i tot símbol d’identitat pels seus ciutadans, que ara l’han pogut redescobrir. Destacant igualment la seva tasca com a director del Museu de Terrassa i el
seu tarannà obert sempre que el Rotary Club de Terrassa li ha demanat la seva col·laboració.

En el decurs de l’acte, Domènec Ferran ha realitzat una conferència sobre “Les pintures murals del bisbat d’Ègara, segles V al VIII” en la que ha explicat els darrers estudis sobre un dels elements artístics més interessants que es conserven a la Seu d’Ègara, les pintures murals altmedievals que s’han pogut datar entre els segles V i VIII. Es tracta de la decoració de les capçaleres de Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere i constitueixen un conjunt de pintura mural únic en el panorama de la història de l’art cristià de l’Europa occidental anterior al segle VIII.