Sentir-se segur anant en bicicleta

Cursos de circulació per la ciutat per a alumnes i docents

La Torre
09 de maig del 2012
576_1305648605_Adri_Costa_MG_3007_Bicicleta_Barcelona_2011
576_1305648605_Adri_Costa_MG_3007_Bicicleta_Barcelona_2011 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

Terrassa és la primera ciutat de l'estat espanyol que posa a disposició de les escoles cursos de circulació amb bicicleta per a alumnes i instructors, basada en el mètode anglès Bikeability, per tal de formar i capacitar als alumnes per circular de forma segura en aquest mitjà de transport per la ciutat. Es tracta del programa Ambicia't a l'Institut.

Els tallers per a escoles tenen una durada de 6 hores, dividides en 2 sessions de 3 hores cadascuna. És una activitat gratuïta i es realitza amb els monitors de la cooperativa Biciclot amb la col·laboració del BACC Terrassa, que és la encarregada d'impartir els cursos. El període d'impartició és el maig i juny del 2012.
 
Els destinataris són els alumnes de 6è de primària de Terrassa i ESO que ja sàpiguen anar en bicicleta. Els alumnes gaudiran d'un manual amb els continguts teòrics i pràctics de cadascun dels mòduls del curs i s'entregarà una armilla reflectora homologada a cada alumne participant amb el nom i logotip de l'activitat. Les armilles quedaran en propietat de les escoles perquè puguin ser utilitzades pels alumnes els següents anys escolars. Els participants utilitzaran les seves pròpies bicicletes i cascs, i al final de l'activitat es lliurarà un certificat d’aptitud per a cada nivell superat.

Cursos per als professors i sessions informatives
D'altra banda, també s'oferiran cursos per a instructors orientats a les persones vinculades a la comunitat educativa que vulguin transmetre la formació d'una conducció segura amb bicicleta per la ciutat als seus estudiants. Amb una durada de 4 hores també tenen una part teòrica i una altra de pràctica.

I per més informació a aquells que estiguin interessant, es faran dues sessions explicant en què consisteixen els cursos. La primera es realitzarà el dia 9 a les 19.30 hores al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer (plaça de Catalunya) i la segona al dia 10 a les 19.30 hores, al Centre Cívic Montserrat Roig.