Diversió lluny de les aules

Els alumnes de primària del Ceip Font de l'Orpina de Vacarisses passen tres dies de colònies

L. Tarrida
08 de maig del 2012
576_1336476563DSC00408
576_1336476563DSC00408


Setmana ben diferent, la que van viure els alumnes de primària del Ceip Font de l'Orpina. De primer a sisè, uns 180 estudiants (uns quants es van quedar a l'escola) van anar a passar tres dies de convivències a la casa de colònies Rosa dels Vents, a Llançà. El bon temps els va acompanyar i van poder realitzar totes les activitats previstes. Els nens van tornar divendres d'allò més cansats però l'experiència va resultar positiva.

La direcció del centre escolar va escollir enguany una destinació en què els nens poguessin gaudir de la naturalesa, sobretot de la proximitat del mar. El programa d'activitats que es va escollir va ser "L'aventura del mar", dissenyat pel Centre d'Esports i Mar Albatros, i cada cicle va gaudir de tres activitats pensades segons el seu nivell educatiu. Així entre les activitats que van poder realitzar hi havia escalada, una ruta amb bicicleta, tir amb arc, veure el fons marí, descobrir les espècies del litoral rocós o un viatge a les Illes Medes.

Les colònies però no només es van fer amb la voluntat que els nens es divertissin sinó també amb una finalitat formativa. L'objectiu era crear uns hàbits d'atenció, de respecte i cura pel medi ambient, de conèixer més a fons i mitjançant la pròpia observació d'animals i plantes marines i, sobretot, que es tractava de crear vincles de companyarisme entre tot l'alumnat i també de respecte cap al professorat.