El servei a les persones, una feina amb sortides

Gairebé la meitat dels participants als cursos de formació del Consorci han trobat ocupació

La Torre
08 de maig del 2012
El curs d'auxiliar de geriatria ha obtingut uns bons resultats d'ocupació.
El curs d'auxiliar de geriatria ha obtingut uns bons resultats d'ocupació.
El curs d'auxiliar de geriatria ha obtingut uns bons resultats d'ocupació.

Un total de 79 persones s'han format els darrers mesos en l'àmbit dels serveis d'atenció a les persones, en un projecte coordinat pel Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (Copevo). Es tracta del projecte Iniciatives Locals d'Ocupació per a la Qualitat i Dinamització del Sector de Serveis d'Atenció a les Persones (ILOQUID), que s'ha desenvolupat a la comarca.

L'índex d'inserció laboral de les accions formatives realitzades (dos cursos d'auxiliar de Gerontologia i atenció personal a discapacitats, un curs d'assitent d'atenció domiciliària i un de monitor de lleure infantil i juvenil) ha estat del 47%. En molts casos les pròpies empreses de pràctiques o les entitats formadores han estat determinants en el procés de transició de la formació al món laboral. Altres elements que han acompanyat la qualificació professional obtinguda com un millor i major coneixement del sector i dels recursos per la inserció laboral han estat també suports importants en aquesta transició.

El projecte ILOQUID
El projecte ILOQUID va néixer el 2009 d'un acord entre els ens locals, els agents econòmics i socials, experts i la Diputació de Barcelona que, conjuntament amb el Fons Social Europeu (FSE), va cofinançar el 60% del cost total del projecte.

Els objectius del projecte han estat impulsar la planificació dels serveis d'atenció a les persones contribuint a la vertebració social i territorial, millorar l'ocupabilitat de les persones beneficiàries, afavorir la creació i la consolidació de l'ocupació en el sector i fomentar i promoure els serveis professionals de qualitat.