«Mentre duri el procés, l'imam no farà més sermons a la mesquita»

El president de l'Associació Musulmana de Terrassa diu que apartaran temporalment el líder religiós, que aquest divendres ha declarat davant dels jutjats

La Torre
04 de maig del 2012
La mesquita del carrer Pearson
La mesquita del carrer Pearson | C.B.
La mesquita del carrer Pearson Foto: C.B.

"L'imam té dret a la presumpció d'innocència com qualsevol altre ciutadà però respectem el poder judicial i mentre el procés estigui obert, l'imam no farà més sermons a la mesquita". Així de contundent s'ha mostrat Mustapha Ben El Fassi, president de la Comunitat Musulmana de Terrassa, que ha afegit que, quan el veredicte sigui públic i la sentència judicial ferma, hauran de prendre una decisió. "Ja en parlarem".

La decisió coincideix amb les declaracions que el líder religiós ha fet aquest divendres al matí als jutjats de Terrassa. L'imam ha declarat durant dues hores i mitja davant del Jutjat d'Instrucció número 2 de la ciutat i ha dit que és innocent del delicte d'incitació a la violència contra les dones que se li imputa.

El líder religiós de la mesquita de la Plaça de Catalunya ha explicat que les frases dels seus sermons, grabades pels Mossos, es van treure de context religiós i es van malinterpretar, segons Mohamed El Ghaidouni, president de la Unión de Comunidades Islámicas de Catalunya. "L’imam ha tingut l'oportunitat d’explicar totes les confusions que hi ha hagut sobre els seus 12 sermons i una vegada més ha afirmat de forma molt clara el seu rebuig a qualsevol incitació a la violència en contra de la dona i ha aclarit totes les ambigüitats que han generat tota aquesta incidència."

L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ja havia demanat el passat mes d'abril que Laaroussi abandonés el càrrec: "Seria molt més prudent que suspengués les seves activitats a l'espera que es produeixi una resolució judicial que determini si aquests fet són reals o no".

Segons la imputació,  l'imam hauria aprofitat el seu càrrec dins la comunitat musulmana per proferir missatges discriminatoris i vulneradors del principi d'igualtat i del dret a la integritat física i moral de la dona. En el seu discurs hauria posat exemples concrets de com s'hauria de colpejar la dona, com se l'hauria d'aïllar en el domicili conjugal i com se li haurien de negar les relacions sexuals. La mesquita de Terrassa té previst llegit un comunicat oficial.

Es dóna el cas que fa unes setmanes l'imam va ser citat a la comissaria dels Mossos de Terrassa pel mateix cas, però es va negar a declarar davant la policia.