Doble homenatge del Rotary Club

L'entitat concedirà el Premi Paul Harris al mossèn Josep Pauses i al museòleg i historiador Domènech Ferran

Redacció
03 de maig del 2012

L'historiador Domènech Ferran i el mossèn Josep Pauses rebran el Premi Paul Harris que atorga el Rotary Club de Terrassa. L'entitat lliurarà els premis el dimarts 8 de maig a l'Hostal del Fum en motiu del Fòrum obert "Les pintures murals del bisbat d'Ègara, segles V al VIII" presentat pel Director del Museu de Terrassa, museòleg i llicenciat en història de l'art, Domènech Ferran. 

En aquest darrer cas, se li reconeixen les tasques realitzades en l'estudi, musealització i reforma integral del Conjunt Arquitectònic de la Seu d’Ègara. La seva exposició en la part del Fòrum Obert, servirà per donar a conèixer els darrers estudis sobre un dels elements artístics més interessants que es conserven a la Seu d'Ègara, les pintures murals altmedievals datades entre els segles V i VIII. Es tracta de la decoració de les capçaleres de Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere i constitueixen un conjunt de pintura mural únic en el panorama de la història de l'art cristià de l'Europa occidental anterior al segle VIII.

Respecte el mossèn Josep Pauses, durant molts anys va ser l'administrador i rector de la parròquia de Sant Pere i després l'Arxiprest de Terrassa, fins l'arribada de l'actual Bisbe, tot i que la seva primera etapa va ser com a prior i rector de la parròquia del Sant Esperit.  El Rotary Club de Terrassa ha volgut reconèixer la seva trajectòria durant els
anys que ha estat a Terrassa, el seu tarannà vers els projectes de l'entitat, el seu acolliment en la celebració del tradicional Concert de Nadal i la seva tasca en el Pla Director de les Esglésies de Sant Pere i, per aquests motius.

El Fòrum es desenvoluparà en el format tradicional: sopar amb conferència al preu de 20 euros i tothom que hi vulgui assistir només cal que ho comuniqui per mail a: [email protected]