Gospel solidari

The Gospel Viu Choir interpretarà dissabte al Centre Cultural els espirituals dels millors compositors actuals, en un concert a benefici de la Fundació Miquel Valls

Joan Manel Oller
03 de maig del 2012
Els integrants de la coral, en plena actuació
Els integrants de la coral, en plena actuació | La Torre
Els integrants de la coral, en plena actuació Foto: La Torre

La Fundació Miquel Valls organitza a l'Auditori del Centre Cultural Unnim de Terrassa un concert benèfic de The Gospel Viu Choir. Serà aquest dissabte 5 de maig a dos quarts de deu de la nit, amb la seva proposta més intimista i magnètica, anomenada Spirituals. La recaptació de l'acte anirà destinada a finançar els projectes desenvolupats per la Fundació Miquel Valls: millorar la qualitat de vida de les persones afectades per l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) a tot Catalunya, i donar suport a les seves famílies. En aquest espectacle, el TGV Choir reinterpreta els espirituals dels millors compositors actuals, hereus dels primers 'negro spirituals' i 'traditionals'.

Harmonies i ritmes vocals improvisats amb formes i estils contemporanis confereixen una gran complexitat i una varietat arriscada i intensa. Es tracta d'una proposta coral ambiciosa on polifonies impossibles formen una melodia que va desgranant sentiments, sensacions i emocions al llarg de tot l'espectacle.

Amb 70 cantants a dalt de l'escenari i amb la direcció de Moisès Sala, la proposta de The Gospel Viu Choir va molt més enllà d'un concert tradicional, es tracta d'un nou concepte coral dels espirituals. El preu de les entrades és de 20 euros (anticipades), i de 25 si es compren el mateix dia de l'espectacle a les taquilles del recinte, a la Rambla d'Ègara.

L'espai està totalment adaptat, però els usuaris amb cadira de rodes que vulguin assistir a l'acte s'han de posar en contacte  directament amb la Fundació. La Fundació Miquel Valls neix el 2005 a Calella, com una fundació privada i sense ànim de lucre, impulsada per Enric M. Valls, el pare del qual va morir a causa de la malaltia.

Atenció directa
Des d'aleshores, l'organització ha anat experimentat un creixement continuat impulsat per la demanda dels mateixos afectats i de totes les persones que dia a dia treballen amb el mateix objectiu: plantar cara a l'ELA. L'activitat de l'organització se centra en l'atenció directa als afectats i les seves famílies, oferint-los suport i assessorament durant el procés de la malaltia i esdevenint un dels seus punts de referència, i la transmissió de les necessitats dels afectats a les institucions públiques per tal d'aconseguir millores en l'actual xarxa sanitària i assistencial, posant alhora de manifest la necessitat d'impulsar la investigació.

Des de la Fundació es treballa "per evidenciar la necessitat que es realitzin estudis i investigacions sobre la malaltia, com a única esperança que en un futur no molt llunyà l'ELA arribi a ser una malaltia amb una cura o un tractament eficaç". És el somni.