SI insta al Govern a desmantellar els peatges

Bertran exigeix que la Generalitat presenti immediatament un pla a l'empresa Abertis

Política Quico Sallés/Parlament
02 de maig del 2012
Bertran, aquest matí al Parlament.
Bertran, aquest matí al Parlament. | Q.S./ND
Bertran, aquest matí al Parlament. Foto: Q.S./ND

"La jornada de protesta celebrada el Primer de Maig pels #novullpagar va ser un èxit massiu; un èxit que ha de servir al Govern per desmantellar els peatges catalans". Aquesta és la conclusió de Solidaritat Catalana per la Independència, exposada pel seu portaveu, Uriel Bertran, al Parlament l'endemà de la protesta.

Bertran ha exigit que el Govern respongui a la mobilització presentant un "pla de desmantellament dels peatges de Catalunya per negociar-lo amb Abertis". Per SI, "les autopistes i les seves concessions estan més que amortitzades" i, per tant, "no cal que continuïn fent negoci amb infraestructures pagades".

Aquesta proposta serà defensada per SI en la reunió que celebrarà aquest mes de maig el Grup de Treball parlamentari que té l’objectiu de reordenar la situació dels peatges a Catalunya i impulsar mesures progressives de reducció o eliminació de peatges.

"A Extremadura i Madrid el #novullpagar va ser un èxit del 100%"

Per altra banda, el diputat solidari ha exigit a l'empresa concessionària d'autopistes Abertis per tal que doni les xifres definitives del #novullpagar ja que "els 2.500 que diuen eren dades de les dues del migdia". Així mateix, ha assegurat que diversos peatges com Girona Sud i Mollet van aixecar barreres. Bertran ha qualificat la mobilització d'ahir "d'èxit" i ha ironitzat recordant que la "campanya #novullpagar va ser un éxit a Madrid i Extremadura, un 100% dels conductors no van pagar... com sempre".