Oportunitats de negoci al Golf Pèrsic

La Cambra de Comerç de Terrassa hi coordina 110 reunions d'onze empreses catalanes

Redacció
02 de maig del 2012
La visita comercial ha servit per fer nombrosos contactes
La visita comercial ha servit per fer nombrosos contactes | La Torre
La visita comercial ha servit per fer nombrosos contactes Foto: La Torre

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha coordinat ha coordinat una missió comercial al Golf Pèrsic, on onze empreses catalanes han dut a terme 110 contactes de negoci.  Entre elles, cal destacar la presència de Dena Desarrollos, de Terrassa, del sector elèctric. Ha acompanyat la missió Miquel Novell, tècnic de Comerç Internacional de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.

El primer país que ha visitat la delegació de la Cambra de Terrassa ha estat l'Aràbia Saudita, un país amb gairebé 28 milions d'habitants que basa la seva economia en l'explotació dels seus recursos petroliers i d'hidrocarburs. Segons han explicat els participants en la missió, l'Aràbia Saudita presenta oportunitats en els sectors mèdic, hospitalari, de la construcció, les noves tecnologies i tots els productes relacionats amb la seguretat.

Emirats Àrabs, el gran "hub" liberal i estable del Golf Pèrsic
El segon mercat visitat han estat els Emirats Àrabs Units, una economia que després d'uns anys de forta expansió també s'ha vist afectada per la crisi financera mundial. Malgrat això, és una economia molt oberta i flexible, amb grans zones franques en les quals s'hi pot establir capital 100% estranger i on l'empresa estrangera gaudeix d'una fiscalitat molt avantatjosa per poder implementar-hi filials o representacions comercials.

El mercat presenta bones oportunitats en el sector turístic i de serveis, així com també en el logístic i el financer. Si ens focalitzem a Abu Dhabi, hi ha oportunitats per al sector energètic, industrial i de les infraestructures.

Oman, el gran desconegut
En el marc d'aquesta missió comercial, la delegació de la Cambra també ha visitat Oman. És la primera vegada que l'entitat impulsa una missió en aquest país. Oman presenta una economia dinàmica i oberta a les importacions de 3 milions d'habitants, que es troba en un constant creixement i que té en l'explotació dels seus recursos petroliers la seva principal font d'ingressos. Per tal de reduir la seva dependència dels hidrocarburs, aquest país del Golf Pèrsic està fent un important esforç per diversificar la seva economia, impulsant sectors com l'industrial o bé el turisme.

Per la seva importància estratègica, Oman és un bon punt d'entrada per exportar tant als països àrabs com també al centre de l'Àsia, com l'Iran, així com a la regió del sud-est asiàtic, la Índia o a països africans com Djibouti, Somàlia o Etiòpia.