«Les retallades de drets i la reforma laboral són una barreja explosiva»

Paco Morales, president d'ICV Terrassa, insta a manifestar-se amb els sindicats en motiu de l'1 de maig i amb el lema 'Treball, drets i dignitat'

per La torre del Palau, 30 d'abril de 2012 a les 17:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ICV insta a mobilitzar-se, tal i com va fer el dia del 29-M Foto: La Torre

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) de Terrassa se suma a les forces d'esquerra del consistori que han cridat a manifestar-se per commemorar el Dia Internacional del Treball aquest dimarts. Després del PSC i d'EUiA , el tercer partit que ha instat a la mobilització és ICV, que es concentrarà sota el lema 'Treball, drets i dignitat'.


En un comunicat, el president de la formació, Paco Morales, ha assegura que "les retallades de drets i pressupostàries, juntament amb la reforma laboral, són una barreja explosiva, amb una gran capacitat de destruir llocs de treball".

Per ICV de Terrassa, aquest increment brutal de la destrucció d'ocupació i "el nivell d'atur com el que no havia vist mai a aquest país, obliga el Govern espanyol i català a canviar radicalment la seva política. No és possible que la dreta espanyola i catalana (PP i CiU), diguin que el seu principal objectiu és millorar ocupació i facin les polítiques que just ens porten al lloc contrari".

Per això, des d'ICV animen al conjunt de treballadors i treballadores a que "aquest Primer de Maig continuïn expressant, junt amb els sindicats, el rebuig a les polítiques econòmiques, laborals i socials impulsades per PP i CiU, que són ineficaces, injustes i inútils i, alhora,  reclamin amb força alternatives que sí son possibles, polítiques d'estímul i inversió pública que permetin recuperar l'activitat económica i l'ocupació". L'agrupació local dels verds assegura que "hi ha diners per fer-ho a través d'una reforma fiscal que faci pagar els que més guanyen, que persegueixi el frau i l'evasió fiscal, i que posi en marxa un impost sobre les transaccions financeres".

"La ciutadania és l'únic camí que ens queda en aquests moments per aconseguir una rectificació de les polítiques que la dreta està aplicant", ha dit Paco Morales.

 

Participació