El PSC Terrassa crida a mobilitzar-se l'1 de maig

EUiA se suma a les protestes sota el lema "Prou retallades, més democràcia!" i aposta per un canvi en el model productiu

Redacció
30 d'abril del 2012
José Manuel Jiménez Cárdenas, al costat de Josep Santcristòfol
José Manuel Jiménez Cárdenas, al costat de Josep Santcristòfol | La Torre
José Manuel Jiménez Cárdenas, en un acte al costat de Josep Santcristòfol Foto: La Torre

La commemoració de l'1 de maig ja s'està cuinant des de fa molt de temps en el sí d'alguns partits. Per exemple, a l'agrupació local del PSC, que considera que fa falta una gran mobilització per respondre "a les agressions que estem patint com a societat, ciutadans o treballadors: les retallades, la reforma laboral, l'atur creixent, la davallada de pressupostos en formació i polítiques d'ocupació...". En un comunicat firmat per José Manuel Jiménez Cárdenas, secretari de Relacions Sindicals de Terrassa, els socialistes avisen davant de "l'amenaça de pèrdua i retrocés dels drets i llibertats que ens pot portar a un escenari preconstitucional".

El PSC Terrassa critica "les polítiques socials i econòmics desequilibrades del PP i CiU que desmantellen l'Estat del benestar" i apel·la a trobar un pacte social ampli "per sortir de manera reforçada de la crisi, preservant i garantint la cohesió social". Per aquest motiu, la formació fa una crida a participar a les mobilitzacions convocades pels sindicats majoritaris UGT i CCOO per la jornada del Primer de Maig, "perquè avui més que mai cal reclamar cap pas enrere en les conquestes i drets socials i laborals; i hem de lluitar contra les noves mesures de retallades en la sanitat i l’educació que ens imposen els governs de dretes".

EUiA s'adhereix a les protestes
D'altra banda, Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa ha emès un manifest en la mateixa línia, en què censura "el model econòmic, laboral i social injust promogut per la UE, i executat pels governs de CiU i del PP, que està incrementant el desigual repartiment de la riquesa, la precarietat de la ocupació, els baixos salaris i pensions, la baixada de la demanda interna, la major dependència energètica, l'economia especulativa i un model social i fiscal injustos, amb amnisties fiscals per al més poderosos".

Sota el lema "Prou retallades, més democràcia!", el partit reclama estratègies urgents canviar el model productiu. Segons ells, cal una aposta per "l'economia productiva, la Catalunya industrial i del coneixement, la creació d'ocupació, l'economia verda i les polítiques socials i un treball digne".

L'agrupació local d'EUiA avisa que la vaga general va ser "un senyal cívic contra la resignació a unes polítiques que no creen ocupació" i que és necessari insistir "en un procés de mobilització i conflicte dilatat en el temps, en el qual els sindicats de classe, la societat civil organitzada, els moviments socials i les forces polítiques d'esquerres hem de ser elements vertebradors de la resposta ciutadana i unitària, al carrer i a les institucions". EUiA aprofitarà l'1 de maig per demanar la llibertat de l'Isma i en Dani, els dos estudiants de l'AEP "que haurien d’estar a casa seva i no a la presó".