El ballet \"El rierol clar\", al Cinema Catalunya

Representació des del teatre Bolshoi de Moscou

Redacció
29 d'abril del 2012
576_1335546082El_rierol_clar-fot3_by_Damir_Yusupov
576_1335546082El_rierol_clar-fot3_by_Damir_Yusupov

Aquest diumenge, 29 d'abril i a les cinc de la tarda, el Cinema Catalunya ha transmès el ballet "El rierol clar", des del Teatre Bolshoi de Moscou. La música és de Dmitri Shostakovich i el llibret d'Adrian Piotrovsky i Fyodor Lopukhov.

"El rierol clar" és un ballet còmic-satíric sobre l'estada d'un grup d'artistes en una granja col·lectiva, per celebrar la festa de la collita. La seva presència fa créixer els desitjos amorosos d'alguns dels habitants, i això crea una sèrie de situacions propera a la comèdia d'embolics, amb canvis d'identitat, tretes i enganys.      
 
Dmitri Shostakovich va compondre "El rierol clar" entre els anys 1934 i 1935, el mateix període en el qual escriu la "Suite de Jazz". Totes dues obres van generar una ofensiva amb dures crítiques cap el compositor i, en especial, contra "El rierol clar", que havia tingut un èxit instantani. En aquell moment, el gènere oficial era el dramballet i el ballet de Shostakovich oferia una imatge massa alegre i informal dels treballadors de les granges col·lectives; motiu pel qual va ser prohibit. No es tornà a representar fins al 2003, amb la coreografia d'Alexei Ratmansky que s'oferirà aquest diumenge.

En la producció, hi participen els millors ballarins del Teatre Bolshoi, que ja han actuat en anteriors transmissions de l'actual temporada –Esmeralda, La bella dorment i Le corsaire-. Entre aquests, Maria Alexandrova, Svetlana Lunkina, Mikhail Lobukhin, Denis Savin o Alexei Loparevich, acompanyats pel cos de dansa i l'orquestra del Teatre Bolshoi.

La transmissió té una durada aproximada de 125 minuts, amb un interval. Les entrades costen 16 euros, el mateix dia; amb descomptes addicionals per als membres del club Tr3SC. Així mateix, es pot adquirir un abonament per a cinc espectacles de lliure elecció de la Temporada d'òpera i ballet, a un preu de 55 euros.