Arriba el circ del segle XXI

L'Alegria acull "Aprendre, començar a perdre", que aprèn d'èpoques passades i porta a l'escenari acròbates, ballarins i músics

J. M. Oller
28 d'abril del 2012
576_1335543357l_atempo-circ-aprendre-jess-atienza
576_1335543357l_atempo-circ-aprendre-jess-atienza | Jesús Atienza
Foto: Jesús Atienza

"Aprendre, començar a perdre" és un projecte de creació vinculat al Trans-mission, un plataforma de suport a la creació circense contemporània que fomenta la col·laboració dels quatre grans centres europeus del moment: el de Barcelona, el de Brussel·les, el de Torí i el de Tolosa de Llanguedoc. La companyia catalana Atempo Circ estrenarà al Teatre Alegria de Terrassa el 29 d'abril, a les sis de la tarda, aquest espectacle de circ multidisciplinari que llença mirades transversals sobre la ceguesa, l'aprenentatge i la vellesa per reflexionar sobre el joc, l'obsessió, la lluita i la decadència que ens habita i que ens transforma en el món. El preu de l'espectacle és de 10 euros. La coreografia, el concepte i la direcció és de Matías Marré, i la creació i interpretació, d'Eleonora Giménez, Marilén Ribot, Natalia D'Anunzzio i Sergi González.

Coproducció Internacional
És un espectacle de circ de la nostra era que aprèn del d'èpoques passades amb acròbates, ballarins i músics que, cadascun amb el seu particular llenguatge escènic, amb objectes impossibles i projeccions interactives ajuden a donar forma a aquesta. Aquesta serà l'única representació a l'Estat de Trans-mission.

"Aprendre, començar a perdre" és una coproducció del CAER-Centre d'Arts Escèniques de Reus, la Central del Circ, La Grainerie-Fabrique des Arts du Cirque, Zelig, Espace Catastrophe i Atempo Circ, amb el suport de La Comissió Europea (Programa Cultura). En acabar la representació, els espectadors tindran l'oportunitat de parlar amb els creadors i artistes de l'obra.

Una aposta complementària del Cente d'Arts Escèniques de Terrassa  és la col·laboració en Trans-mision. Aquest projecte, sumat al de Torí, corroboren l'aposta del CAET per la internacionalització de les arts escèniques i per situar Terrassa com a referent de les noves tendències i la creació contemporània escènica.

De retruc, l'objectiu és aconseguir una promoció real i efectiva de la cultura amb projectes que esdevinguin un veritable model de navegació per tota la Mediterrània