Nit de cabaret oníric a l'Auditori

Marc Parrot posa veu, ball i poesia a les pel·lícules mudes de l'històric cineasta Segundo de Chomón

Carles Batalla
28 d'abril del 2012
Marc Parrot
Marc Parrot | Adrià Costa
Marc Parrot Foto: Adrià Costa

"Imagina't que et trobes un videoclip meravellós i et pots inventar la música". La flamant aposta de Marc Parrot, "Ombres de plata", és tan peculiar com agosarada: posar melodia a les pel·lícules mudes de Segundo de Chomón de principis del segle XX. "Un amic cinèfil me les va ensenyar i de seguida em vaig il·luminar". El collage de literatura, cinema, música i teatre organitzat per Casa de la Música de Terrassa es veurà aquest diumenge a les set de la tarda a l'Auditori. "No és una banda sonora, perquè recito i interpreto. És més aviat un espectacle de varietats" explica el músic barceloní.

La meitat de l'escenari està ocupat per una pantalla que anirà projectant uns curtmetratges amb poc argument fets entre 1904 i 1912, "un univers màgic i alhora poètic" que, per la seva durada (entre dos i vuit minuts), s'adapten al tempo de les composicions musicals. Hi ha un dialèctica entre la imatge i la banda, completada per Joan Anton Mas (bateria i percussions), Dani Ferrer (teclats, trompa i veus), amb el suport de Joaquim Puigtió i Tomàs Pérez (disseny d'àudio) i Ignasi Soler (disseny de llums). Un discurs paral·lel i un joc de descontextualització que reflecteix una època molt més càndida. "Utilitzava trucs, com fer desaparèixer algú de l'escena, que en aquell moment al·lucinaven els espectadors. És una ingenuïtat que desperta tendresa" indica Parrot. La fascinació pel món oriental també impregnava aquells fotogrames llampec.

Mescla de gèneres
Quant a l'estil, Parrot s'ha centrat en l'eclecticisme. "És un ventall radical: hi haurà moments intimistes amb altres rockers". Una barreja que suposa un pas lateral de l'artista barceloní. "Volia experimentar una mica i fer alguna cosa diferent. Per mi és un repte i, alhora, un joc".

Terrassa duu bons records a Parrot
Una desena de treballs discogràfics integren la trajectòria de Marc Parrot. Músic, compositor i productor, va assolir la fama amb El Chaval de la Peca, que va visitar Terrassa fa més d'una dècada. "Recordo un concert de rock'n'roll en què vaig acabar suat i sense samarreta". Ja més tranquil i sense la pressió del personatge, ha gravat tres discs en català en els darrers set anys: "Mentider", "Interferència" i "Avions". Ha tingut temps per presentar un programa a TV3 ("Casal Rock") i fer-se un estudi propi, Grabaciones Silvestres.