«Reunirem el doble de les signatures necessàries»

El grup promotor de la ILP per regular la dació en pagament inicia la campanya de recollida de firmes a Cal Sense Sostre i aquest dijous llegirà un manifest al Ple

Carles Batalla
25 d'abril del 2012
Les primeres persones que han firmat a favor de regular la dació en pagament
Les primeres persones que han firmat a favor de regular la dació en pagament | C.B.
Les primeres persones que han firmat a favor de regular la dació en pagament Foto: C.B.

La plaça Ricard Camí, a Cal Sense Sostre, ha estat el lloc triat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Terrassa i la FAVT per presentar la campanya de signatures a favor d'una ILP que reguli la dació en pagament. La iniciativa, que també té el suport dels principals sindicats (UGT i CCOO) demana una dació amb efectes retroactius, la paralització dels desnonaments (sempre que es tracti de l'habitatge habitual i l'impagament del préstec hipotecari sigui per motius aliens a la pròpia voluntat) i el lloguer social, en virtut del qual l'executat tingui dret a seguir residint en l'habitatge pagant un lloguer no superior al 30% dels seus ingressos mensuals per un període de 5 anys.

En el campament improvisat davant d'Unnim ja s'hi han començat a estampar les primeres firmes. El termini per presentar la ILP finalitza a principis del mes d'octubre, per la qual cosa els promotors de la campanya la mantindran activa durant els propers sis mesos. Ho faran de manera fixa en alguns locals de la ciutat (pendents de determinar) i en alguns carrers de manera itinerant. "En necessitem 500.000 però estic convençut que n'aconseguirem, com a mínim, el doble", afirmava el Xavi amb contundència.

Aquest dijous el campament es desmantellarà però una breu delegació de la PAHT i la FAVT (4-5 persones) ha aconseguit l'autorització per intervenir al Ple. En la sessió hi llegiran un manifest per instar els regidors a declarar Terrassa 'ciutat lliure de desnonaments'. El fet que en la reunió estigui previst tractar les mesures anticrisi dóna esperances al grup promotor de poder debatre una qüestió candent en l'àmbit estatal.