La Fiscalia no vol que PxC es personi contra l'imam

Considera que la querella presentada per la formació "no obeeix a un interès legítim"

La Torre
24 d'abril del 2012
La Comunitat Musulmana de Terrassa
La Comunitat Musulmana de Terrassa | La Torre
La Comunitat Musulmana de Terrassa Foto: La Torre

El Servei d'Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona ha rebutjat per escrit que Plataforma per Catalunya es personi com a acusació en el cas de l'imam de la mesquita Badr per incitar a la violència i provocar la discriminació contra les dones, segons ha declarat el fiscal en una entrevista a l'emissora Rac1. Segons han confirmat fonts judicials a Europa Press el motiu esgrimit és que "no obeeix a un interès legítim". Sí però que el fiscal considera correcte que es personin com a acusació popular l' Ajuntament de Terrassa i la Generalitat .

Segons la Fiscalia, prenen aquesta decisió perquè el programa electoral de PxC i les seves campanyes "no són imparcials per abordar un procediment contra un musulmà", a més que la seva posició contra aquest col·lectiu és pública i notòria.

El fiscal detalla en l'acusació frases dels sermons d'Abdeslam L., on instava els fidels a corregir les actituds de les seves esposes o filles amb cops. La querella es va presentar davant del jutge degà de Terrassa. La pena de presó podria arribar als tres anys. El fiscal basa la seva querella en discursos gravats per un Mosso d'Esquadra de paisà.

Agents dels Mossos d'Esquadra van citar a declarar a principis de març Abdeslam L, com a presumpte autor d'un delicte de provocació a la violència contra grups per raó de sexe. L'imam de la mesquita de Terrassa es va acollir al dret a no declarar . Segons la imputació aquest hauria aprofitat el seu càrrec dins la comunitat musulmana per proferir missatges discriminatoris i vulneradors del principi d'igualtat i del dret a la integritat física i moral de la dona. En el seu discurs hauria posat exemples concrets de com s'hauria de colpejar la dona, com se l'hauria d'aïllar en el domicili conjugal i com se li haurien de negar les relacions sexuals.