Sant Jordi des de La Torre

Floreal Soriguera crea expressament una portada per a l'edició especial d'una diada en què la Fundació Amat Roumens i Larousse Editorial col·laboren amb llibres i roses

La Torre
23 d'abril del 2012
Floreal Soriguera, a la parada que La Torre té ubicada a La Rambla
Floreal Soriguera, a la parada que La Torre té ubicada a La Rambla | Lluïsa Tarrida
Floreal Soriguera, a la parada que La Torre té ubicada a La Rambla Foto: Lluïsa Tarrida

Floreal Soriguera, "Suri", un dels grans artistes de Terrassa, és l'autor de la portada del suplement especial que La Torre ha elaborat amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Més que una festa, la Diada del 23 d'abril és un símbol de Catalunya i de catalanitat. i La Torre, definit com un diari terrassenc, independent i català, hi ha volgut dedicar un atenció especial, amb reportatges sobre roses, pastissos i llibres, articles i entrevistes a escriptors i editors. Floreal Suriguera ha ofert la seva col·laboració de forma desinteressada.

"Des d'un primer moment he cregut en el projecte i vaig ser un dels primers subscriptors. És un gran honor poder fer la portada d'un dia tan especial i terrassenc i estic agraït que La Torre hagi pensat en mi. Sant Jordi és un dia molt especial per als catalans i per als terrassencs, encara que sembla que històricament el personatge no va existir. Visca Sant Jordi!".

El 23 d'abril és una jornada de roses, de festa, i de llibres. "La gent surt al carrer, gaudeix de la cultura, passeja i festeja, es reuneix i mira llibres", diu el pintor. "M'agrada, m'apassiona". I l'obra plantejada i oferida a La Torre se centra en els elements fonamentals, amb una especial atenció a la lletra, a la literatura, amb colors malva i també blaus.

Suri va plantejar quatre propostes i en va fer uns quants esbossos fins que en va escollir un. Es tracta d'un collage fet amb fragments de textos extrets de llibres de la Biblioteca Central de Terrassa i en els quals es parla de Sant Jordi. Com gairebé sempre, Suriguera és innovador, modern i trencador.

Parada de roses i llibres
La Torre ha muntat una parada a la Rambla d'Ègara, cantonada amb el Portal de Sant Roc, on tothom s'hi pot acostar a conèixer una mica més de prop el dia a dia del diari i de la seva gent.

El diari, que avui es ven a 2,50 euros, incorpora un val intercanviable per un llibre, gratuïtament, de Larousse Editorial. Es pot recollir a la parada de la Rambla d'Ègara durant tot el dia o en les properes setmanes, a la seu de La Torre, a la planta 1 del Centre Cultural d'Unnim. Es pot triar entre sis títols diferents, tots dirigits al públic infantil.

Els lectors, amb el val que trobaran al diari, també podran rebre una rosa de Sant Jordi, gràcies a la Fundació Amat Roumens (FUPAR) d'Unnim.