Cloenda del voluntariat per la llengua als centres educatius

Enguany s'hi han adherit el Col·legi Vedruna, Cultura Pràctica, Ramon Pont, l'INS Blanxart, l'INS Can Jofresa, l'INS Montserrat Roig, l'INS Santa Eulàlia i l'INS Terrassa

Redacció
20 d'abril del 2012
Els professors dels vuit centres educatius, amb els certificats dels alumnes
Els professors dels vuit centres educatius, amb els certificats dels alumnes | La Torre
Els professors dels vuit centres educatius, amb els certificats dels alumnes Foto: La Torre

El centre cívic Maria Aurèlia Capmany ha estat l'escenari de l'acte de cloenda del Voluntariat per la llengua als centres educatius de Terrassa. Aquest programa, organitzat pel Centre de Normalització Lingüística (CNL)  de Terrassa i Rubí, té com a objectiu potenciar l'ús del català amb la formació de parelles lingüístiques entre alumnes de secundària que dominen el català i altres que el volen aprendre. Durant una hora setmanal, els participants practiquen amb l'ajuda d'una guia elaborada pel CNL, fins que arriben a les 10 hores de conversa.

Enguany, a més, han tingut l'oportunitat de participar en el concurs 'La Teva Paraula Preferida'. Els alumnes han triat quina paraula els agrada més en català i han proposat mots d'àmbits molt diversos: els esports o el joc, com futbol, pilota, gol, festa, bicicleta...; els sentiments i els valors, com estimar, amistat, esperança, llibertat, cooperació...; animals, noms propis, menjars i altres paraules molt curioses. La més votada pels adolescents de Terrassa que han participat al concurs ha estat amor, seguida d'estiu. Entre tots es van sortejar dues entrades per anar al cinema en català.

La festa de cloenda, que ha reunit vuit instituts i escoles i uns 260 participants, va comptar amb la col·laboració d'Amadeu Aguado, regidor de Cultura i president del Consell del CNL, i de Pepe Ruiz, president de Veu Pròpia. Els centres educatius que s'han adherit al Voluntariat aquest curs han estat el Col·legi Vedruna, l'Escola Cultura Pràctica, l'Escola Ramon Pont, l'INS Blanxart, l'INS Can Jofresa, l'INS Montserrat Roig, l'INS Santa Eulàlia i l'INS Terrassa.