La PAHT recull signatures per modificar la Llei Hipotecària

La iniciativa legislativa popular (ILP) demana la dació en pagament retroactiva, el lloguer social i l'aturada dels desnonaments

Redacció
19 d'abril del 2012
Ramon Franquesa, durant la xerrada sobre la banca pública
Ramon Franquesa, durant la xerrada sobre la banca pública | C.B.
Ramon Franquesa, durant la xerrada sobre la banca pública Foto: C.B.

Una cinquantena de persones convocades per la FAV Terrassa i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Terrassa (PAHT) s'han reunit a la Plaça Ricard Camí per signar a favor de la iniciativa legislativa popular (ILP). L'objectiu és dur al Congrés la modificació de la Llei Hipotecària incorporant-hi la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social.

L'acte s'ha realitzat a "Cal Sense Sostre", el campament que s'ha instal·lat fa una setmana avant de la seu central de l'antiga Caixa Terrassa per denunciar els problemes d'accés a la llar. La PAHT ha llegit un comunicat i posteriorment ha començat a recollir signatures.

Com a aperitiu, Ramon Franquesa, professor d'economia de la Universitat de Barcelona, ha realitzat una xerrada-col·loqui sobre la banca pública com a alternativa al sistema finançer actual.

Les propostes de la dació, fil per randa
La ILP es planteja tres objectius: en primer lloc,  la dació en pagament amb efectes retroactius. A més, també demana la paralització dels desnonaments sempre que es tracti de l'habitatge habitual i l'impagament del préstec hipotecari sigui per motius aliens a la pròpia voluntat.

La tercera meta és el lloguer social i en aquest sentit es vol que l'executat tingui dret a seguir residint en l'habitatge pagant un lloguer no superior al 30% dels seus ingressos mensuals per un període de 5 anys.