Esport i salut, un binomi perfecte

Terrassa ja ha escollit els 5 projectes susceptibles de participar al certamen Living Lab Global Award 2012

La Torre
18 d'abril del 2012
El jurat s'ha reunit dimecres per escollir els millors projectes.
El jurat s'ha reunit dimecres per escollir els millors projectes.
El jurat s'ha reunit dimecres per escollir els millors projectes.

Un jurat terrassenc integrat per experts i tècnics ha elegit com a finalistes a 5 empreses d'arreu del món per al certamen internacional Living Lab Global Award 2012 . Terrassa és una de les 20 ciutats d'arreu del món que va ser seleccionada per participar en aquest concurs, i d'acord a les bases de la convocatòria, ha d'escollir les cinc empreses que presentin les millors solucions a l'objectiu plantejat, en aquest cas, relacionat en l'àmbit que la salut comunitària.

L'objectiu que s'ha proposat l'Ajuntament és fer un pas més enllà en el foment de la pràctica esportiva per prevenir malalties cardiovasculars, ja que s'ha constatat que l'exercici és bàsic per combatre els factors de risc d'aquestes patologies. Per aquest motiu, a Terrassa es pretén dissenyar i implementar un sistema integrat entre la Ciutat (a través del seu entramat urbanístic, els seus equipaments i el seu teixit social)  i els prestadors de serveis assistencials públics de la ciutat (a través dels Centres d'Atenció Primària i altres), que fomenti i mesuri la pràctica d'activitat física.

El guanyador, els dies 2 i 3 de maig
L'Ajuntament de Terrassa ha definit el seu repte de ciutat amb el suport el Consorci Sanitari de Terrassa, dins del Cluster de Salut del Pla de la Innovació. El jurat local s'ha reunit dimecres, 18 d'abril, per valorar les 5 empreses i elegir-ne la guanyadora, tot i que el seu nom no es farà públic fins a la cerimònia de lliurament de premis prevista per als dies 2 i 3 de maig a Rio de Janeiro.

Les empreses i projectes finalistes són els següents: Sensaris, amb el projecte City Senspods; Continua Health Alliance, organització sense ànim de lucre formada per més de 240 empreses d'arreu del món de l'àmbit de la salut; DASSA Tecnologias, amb el projecte "L'activitat física per prevenir les malalties cardiovasculars"; Bifield SA, amb el projecte "Utilitzant una brúixola de salut"; UPC Barcelonatech, amb el projecte Citywalking.

El jurat terrassenc està integrat pel director de l'Àrea de Coneixement del Consorci Sanitari de Terrassa, Manel Balcells; el director de la Fundació MutuaTerrassa per a la Recerca, David Dalmau; el director del Parc Científic i Tecnològic – Orbital 40, Ramon Palacio; el fundador i conseller-delegat de LTC Project, Xavier Marcet; la directora de NYC Health Bureau of Chronic Disease Prevention NYC Health Department of Health and Mental Hygienen Gotham Center, Karen K. Lee; el coordinador de l'Àrea de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social de l’Ajuntament de Terrassa, Domènec Martínez; i la directora de Projecció de la Ciutat i Innovació de l'Ajuntament de Terrassa, Esther López.

La participació de Terrassa en aquesta plataforma permetrà segons el Consistori "dona a la ciutat una important visibilitat i projecció internacional, des de la perspectiva de marca de ciutat innovadora, molt rellevant", així mateix també consideren que pot ser un "nou impuls per al projecte de Campus Universitari en Ciències de la Salut que s'està desenvolupant al Mas Viver de Torrebonica".