Estudi de l'úlcera en profunditat

L'Hospital de Terrassa acull la III edició de la Jornada d'Úlceres d'Extremitat Inferior

Redacció
18 d'abril del 2012
Dimecres, a l'Hospital de Terrassa, ha tingut lloc la III edició de la Jornada d'Úlceres d'Extremitat Inferior organitzada per la Comissió de Ferides Cròniques del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). L'activitat ha estat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

La jornada, que ha comptat amb la participació de més de vuitanta professionals, tenia com a objectiu proporcionar coneixements bàsics i habilitats pràctiques en el diagnòstic i tractament de ferides de membre inferior. Les ferides cròniques constitueixen un problema de salut molt destacable des dels àmbits epidemiològic, econòmic, legal i amb repercussió directa en la qualitat de vida dels pacients.

La comissió té l'objectiu de millorar la formació i preparació dels professionals per tal d'optimitzar les accions destinades a aconseguir el tractament amb els millors resultats en aquest camp. La inauguració de la jornada ha anat a càrrec del director de l'Àrea del Coneixement, Manel Balcells; la directora d'Infermeria, Montse Comellas; i el diplomat d'Infermeria del CAP Sant Llàtzer, Joan M. Aranda.

Les ponències han abordat temes com les úlceres d'extremitat inferior, principis de la cura en ambient humit, complicacions dermatològiques de les úlceres, úlceres infectades o recollida de mostres. A continuació s'han realitzat tres tallers pràctics simultanis i s'ha dedicat un espai a la resolució dels casos, segons el mètode ABP.