ERC proposa que la ciutat es declari \"moralment exclosa\" de la monarquia

El president del grup, Isaac Albert, considera que la institució és "anacrònica i antidemocràtica"

Redacció
17 d'abril del 2012
Isaac Albert, molt crític amb la monarquia espanyola
Isaac Albert, molt crític amb la monarquia espanyola | La Torre

Isaac Albert, molt crític amb la monarquia espanyola Foto: La Torre

ERC Terrassa ha proposat a tots els Grups Municipals fer una declaració institucional de l'Ajuntament de Terrassa, perquè es declari la ciutat de Terrassa "moralment exclosa de la monarquia espanyola" i no reconegui ni moralment ni políticament la institució.

Isaac Albert, president de la formació, creu que la decisió és conseqüència "de les actuacions lamentables de bona part de la família reial, sumades a l'assassinat d'animals indefensos pel Rei espanyol a Botswana en un moment de crisi econòmica profunda i amb les despeses a càrrec dels ciutadans, demanem fer un pas endavant".

Albert qualifica la monarquia "d'anacrònica, antidemocràtica i en descomposició", motiu pel qual considera necessari "enviar un missatge inequívoc a la ciutadania i a la monarquia, que els terrassencs no ens sentim representats per aquesta institució que és la rialla de tot el món".

ERC Terrasa demana que el consistori egarenc commemori la diada del 14 d'abril i que l'aprofiti per difondre els valors republicans. A més, reclama a l'equip de govern que elimini els símbols monàrquics dels espais municipals, com per exemple el bust del rei d'Espanya que actualment presideix el saló de sessions.