Acampada de desnonats

Afectats per la Hipoteca muntarà un campament batejat 'Cal Sense Sostre' davant la seu central de l'antiga Caixa Terrassa per denunciar els problemes d'accés a la llar

J.M.O.
12 d'abril del 2012
Aturada d'un desnonament a Terrassa
Aturada d'un desnonament a Terrassa | PAH
Aturada d'un desnonament a Terrassa Foto: PAH

 Afectats per la Hipoteca muntarà un campament batejat 'Cal Sense Sostre' davant la seu central de l'antiga Caixa Terrassa per denunciar els problemes d'accés a la llar

Els afectats per les hipoteques de Terrassa van aprovar en la seva última assemblea, i per majoria acampar 15 dies, a partir del dijous 12 d'abril, davant de la seu central d'Unnim, a la confluència de la plaça de Ricard Camí i de la rambla d'Ègara. S'afirma que "gràcies a les entitats bancàries i a la tolerància dels governants de la ciutat i dels estatals, en el que portem d'any els desnonaments a la ciutat vallesana s'han duplicat".

Segons La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) fa dues setmanes n'hi va haver 4 a Ca n'Anglada, 1 a Can Palet i 1 a La Maurina només en un dia. "I se'n preveuen xifres semblants en els propers. Des de la PAH lluitem dia a dia en favor de les famílies per aconseguir una ciutat lliure de desnonaments, creiem que les xifres de gent que cau en l'exclusió social i pobresa per a tota la vida són desorbitades".

Més denonaments
A http://hipotecadosterrassa.blogspot.com.es/ anuncien quatre desnonaments més entre el 10 i el 13 d'abril i criden a manifestar-se i a evitar-los. Les accions de la societat civil ja han permès aturar-ne alguns. Els propers dies s'avisarà els veïns d'un desnonament amb un toc de bocina, i se'ls animarà a sumar-se a la iniciativa.
L'acampada tindrà la forma d'un poblat, que s'ha batejat amb el nom de Cal Sense Sostre. "Terrassa celebrarà 50 anys de la riuada. Avui dia la recordem amb tristesa però seguim vivint la mateixa situació, i centenars de persones perden les seves cases, però avui dia no és per causes naturals sinó pels  banquers i les polítiques en el sector immobiliari", afirma Andrés, un membre de la plataforma des del principi i veí de Ca n'Anglada. La PAH renarca que Terrassa és una ciutat amb més de 13 mil habitatges buits entre segona mà i obra nova i alhora viu el drama d'una mitjana de dos desnonaments al dia, "una situació incomprensible per a molts ciutadans i ciutadanes que veuen clarament la impotència dels polítics enfront del poder dels bancs.

Seguiran denunciant
Per això la  plataforma considera aquesta acampada com una continuació i una nova oportunitat per seguir denunciant la situació de l'habitatge. "És una eina per a que els nostres  representants polítics ens escoltin", deia Andrés.La plataforma d'afectats per la hipoteca espera comptar amb la col·laboració d'associacions, col·lectiusi i agrupacions.

La idea és fer participar afectats per la hipoteca, desnonats i gent solidària que vulgui mostrar el seu rebuig a la situació de l'habitatge. "Serà una acampada pacífica, neta i organitzada, que també tindrà  les seves accions i assemblees".