#LlibertatRachid, trending topic ara també a tot l'Estat

Twitter bull un cop coneguda la detenció de Rachid Alí

A.P./J.M.O.
09 d'abril del 2012
Les xarxes socials, especialment Twitter, s'han fet ressò des d'un primer moment de la detenció de Rachid Alí, activista ciutadà membre de Terrassa Respon i col·laborador habitual de La Torre, fent córrer el vídeo de la seva detenció. Avui ja és segon trending topic a Catalunya i a la una sisè a l'Estat.

Les mostres de suport a Alí i nombroses piulades de desacord amb la detenció es recullen amb el hashtag #LlibertatRachid, que segons twit.cat ha estat un dels més utilitzats a Catalunya aquesta matinada. "Informar no és cap delicte, és un dret fonamental #LlibertatRachid o ens haureu de detenir a totes", piulava @dvdbou. "La caça de bruixes comença en plena setmana fanàtico-religiosa. #puigdimissió no teniu prou cel·les per a totes nosaltres!", deia @adestemps. "Quan venen 6 mossos a buscar-te i et segresten fins comissaria, per escriure en publicacions, diaris, webs, etc, #HolaDictadura", tuitejava @NoMesXoris. Són alguns dels missatges que es poden llegir a Twitter.

Les xarxes socials han servit també per aplegar una vintena de persones a la comissaria dels Mossos d'Esquadra diumenge a la nit i per convocar una concentració als jutjats de Terrassa aquest dilluns a dos quarts de deu del matí, quan està prevista la declaració de Rachid Alí davant del jutge.