L'Ajuntament de Matadepera liquida el 2011 amb números verds

La previsió d'ingressos que es va fer de cara al 2011 va ser molt baixa, tenint en compte la situació de crisi econòmica i, en especial, del sector de la construcció

Lluïsa Tarrida
15 d'abril del 2012
Matadepera, en el rànquing de recaptació d'IRPF
Matadepera, en el rànquing de recaptació d'IRPF | Cedida
Matadepera Foto: La Torre

Amb un romanent de tresoreria positiu de 215.133 euros. Així va tancar la liquidació de pressupostos de l'any passat l'Ajuntament de Matadepera. Les xifres, les va donar a conèixer el regidor d'Economia i Hisenda, Carles Iribarren, en el transcurs del ple municipal ordinari del mes de març.

El motiu és que la previsió d'ingressos que es va fer de cara al 2011 va ser molt baixa, tenint en compte la situació de crisi econòmica i, en especial, del sector de la construcció. Finalment, però, segons va manifestar el regidor "les partides d'ingressos s'han revelat millor del que esperàvem, especialment pel que fa a les plusvàlues i també de llicències d'obres". Per a l'equip de govern, poder aprovar la liquidació amb saldo positiu indica que el pla de xoc que es va marcar fa dos anys "ens ha marcat en la bona direcció i que el rumb que vam traçar és satisfactori".

215 mil euros a repartir
Segons els números presentats, les finances de l'Ajuntament gaudeixen de bona salut i d'aquesta manera es podrà seguir "demanant crèdits per tirar endavant les inversions previstes, que estaran molt centrades en la finalització de l'Escola de Música, que s'ha d'inaugurar el mes de setembre".

D'altra banda, el romanent també permetrà fer actuacions addicionals no previstes. Per exemple, l'increment de mesures per a la prevenció d'incendis. Atesa la sequera i tenint en compte que el 60% del municipi està ocupat per zones de vegetació, part dels 215 mil euros del romanent de tresoreria es destinaran a una partida a tal servei. Així mateix, s'està pensant fer una dotació extraordinària a Benestar Social, on durant els últims mesos s'ha incrementat el nombre de peticions d’ajuda per part de famílies que, en aquests temps difícils, estan patint dificultats.

Altres punts destacats de l'ordre del dia van ser l'aprovació inicial de l'ordenança reguladora del soroll i les vibracions del terme municipal de Matadepera; també es va donar compte de la formalització de quatre contractes de treball temporal com a informadors del parc natural per a la campanya del 2012 i l'adhesió de pacte d'alcaldes com a mecanisme de participació ciutadana en la lluita contra l'escalfament de la Terra.