PxC presenta una querella contra l’imam

Anglada titlla els partits d'esquerra de "còmplices" per les seves polítiques "irresponsables de portes obertes"

Redacció
30 de març del 2012
Mesquita de Terrassa
Mesquita de Terrassa | UCIDE
Mesquita de Terrassa Foto: UCIDE

El president de PxC, Josep Anglada, s’ha personat divendres 30 de març als jutjats de Terrassa en representació de la formació identitària per presentar-se com acusació particular contra Abdeslaam Laarusi.

Plataforma per Catalunya compleix l'anunci fet la passada setmana en què expressava a través d'un comunicat la intenció de portar l'imam de la mesquita Badr de Terrassa davant del jutge per incitar a la violència contra les dones. Anglada ha assegurat que l'entrada de PxC en l'espectre polític català ha propiciat un canvi en l'actitud d'altres institucions de govern. "Així ho reflecteix la iniciativa de l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de sumar-se a la presentació d'una querella contra Abdeslaam Laarusi, cosa que PxC va anunciar abans que ningú altre".

A la sortida de les dependències judicials Anglada ha afirmat que el seu partit ha decidit emprendre accions legals contra l'’imam perquè "és una responsabilitat davant la societat catalana i la Catalunya que volem deixar a les futures generacions. A la querella demanem que la responsabilitat no caigui només en l'imam, sinó també en els gestors de la mesquita. Aquesta és la gran diferència entre la nostra querella i la presentada pel fiscal Miguel Ángel Aguilar, que únicament imputa l’imam".

Igualment ha qualificat de reprovable el fet que "els partits de l'anomenada esquerra progressista no hagin condemnat els sermons de l’imam", i els ha assenyalat directament com a "còmplices del fet que amb les seves irresponsables polítiques de portes obertes, a Catalunya hi hagi enemics públics com Abdeslam Laarusi estenent els seus missatges d'odi".

El líder identitari ha manifestat la seva confiança en què a la justícia no li tremoli el pols i actuï amb determinació a l'hora d’establir la màxima pena prevista pel codi penal contra Abdeslam Laarusi, de qui ha dit que després del seu compliment "hauria de ser expulsat del país".