2.000 persones clamen davant de l'Ajuntament contra la reforma

La majoria de comerços del centre han tancat i els sindicats calculen que al Vallès Occidental el 75% de l'administració pública, el 90% de la indústria i el 80% dels altres sectors fan vaga

Carles Batalla
29 de març del 2012
Els manifestants davant del consistori
Els manifestants davant del consistori | C.B.
Els manifestants s'han manifestat massivament davant del consistori Foto: C.B.

Terrassa ha respòs de manera massiva a la convocatòria de vaga general. Unes 2.000 persones s'han concentrat aquest dijous a les dotze del migdia davant del consistori en protesta per la reforma laboral i les retallades. Crits contra el capitalisme i favor d'un ensenyament públic de qualitat han complementat el lema principal de la mobilització: "Injusta (amb els treballadors), inútil (per l'ocupació) i ineficaç (per l'economia)". La jornada ha estat pacífica i no s'han produït incidents.

Segons els sindicats, la vaga al Vallès Occidental ha tingut un seguiment del 75% en l'administració pública, un 90% en la indústria i un 80% quant a la resta de sectors. També han dit que l'activitat als polígons era pràcticament nul·la i que la mobilització havia estat més exitosa que la del 2010.

Piquets de bon matí
Tot ha començat a les nou del matí amb una concentració d'uns 40 piquets informatius a l'estació d'autobusos de l'entrada de Terrassa. A la Rambleta del Pare Alegre s'han dedicat a repartir fulletons. Posteriorment, han instat els pocs comerços que estaven oberts a abaixar la persiana. Durant el recorregut, han passat per l'oficina del BBVA, on alguns han tirat ous i han buidat la paperera. Després han desfilat pel carrer Major i la Plaça Vella, on s'han llegit diferents comunicats. La cirereta l'ha posat la gran mobilització davant de l'Ajuntament.