L'Ajuntament serà acusació popular contra l'imam

El Consistori expressa la necessitat de treballar amb la comunitat musulmana per tal que el rebuig a la violència sigui compartit

Lluïsa Tarrida
27 de març del 2012
La mesquita
La mesquita | C.B.
La mesquita del carrer Pearson Foto: C.B.

L'Ajuntament es personarà com a acusació popular contra l'imam Abdeslam Laaroussi de la mesquita Badr de Terrassa. Així ho ha decidit la comissió que preveu el protocol d'actuació contra la violència de gènere en una reunió que ha tingut lloc el matí de dimarts. Formada per membres de tots els grups polítics amb representació al consistori i per tècnics de diferents serveis municipals, la comissió ha decidit actuar amb fermesa davant "la gravetat dels fets" i de la "preocupació perquè malgrat totes les polítiques de gènere que es duen a terme, aquests fets encara estan molt presents a la nostra societat". Amb aquesta decisió se situen en la mateixa direcció que la Generalitat que també va anunciar que es personarà com a acusació particular.

L'alcalde Pere Navarro ha comunicat als mitjans la decisió marcada per un objectiu: aconseguir la màxima informació de manera directa, és a dir, segons ha explicat es tracta de rebre la documentació que vagi apareixent referent al cas a través dels mitjans institucionals i no com fins ara, "que la rebíem primer a través dels mitjans de comunicació i posteriorment de la Generalitat". Respecte a les relacions entre Generalitat i Ajuntament, Navarro ha indicat que "pensem que els canals d'informació institucional haurien de ser absolutament oberts, ara ho estan però això ha estat a posteriori".

Navarro va voler deixar clar que aquest és un cas concret però que ha de "fer-nos reflexionar sobre les situacions en què hi ha violència verbal, psicològica o física així com també sobre la percepció que la ciutadania té d'aquest tema". L'Ajuntament considera una "necessitat" treballar intensament amb la comunitat musulmana, mostrant-se "molt respectuosos" amb la seva opinió però dialogant per tal d'arribar a un fi compartit: "rebutjar tot tipus de violència de gènere".

L'alcade ha afegit que creu que "s'està treballant amb totes les parts i creiem que ens posarem d'acord". Així mateix, considera i desitja que el cas contra l'imam de Terrassa "se solucioni el més ràpid possible atesa les implicacions i afectacions que està tenint entre els nostres ciutadans".