La Generalitat, acusació popular contra l'imam

El consistori terrassenc es reuneix aquest dimarts en comissió per decidir si se suma a la iniciativa del govern català i Plataforma per Catalunya també s'hi podria afegir

Redacció
26 de març del 2012
La mesquita del carrer Pearson
La mesquita del carrer Pearson | C.B.

La mesquita on Abdeslaam Laroussi incita presumptament a la violència contra les dones  Foto: C.B.

La Generalitat de Catalunya, a instància de l'Institut Català de les Dones, adscrit al Departament de Benestar Social i Família, es presentarà com a acusació popular en la querella criminal contra l'imam de la mesquita de Terrassa, perquè considera que els seus sermons inciten a la violència contra les dones.
 
Segons la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, la lluita contra la violència masclista "és una prioritat del Govern i no es tolerarà cap actuació discriminatòria envers els drets de les dones ni es permetrà que es posi en qüestió el dret a la integritat física de les persones".

Gatell considera que "no hi ha absolutament res que justifiqui la violència masclista, i cap diferència cultural ni religiosa pot emparar les agressions contra les dones ni incitar als homes d'una comunitat a ser violents amb les seves parelles com a resposta a la resolució de conflictes".

L'Ajuntament podria fer el mateix
El govern català molt probablement no serà l'únic en exercir l'acusació popular contra Abdeslam Laaroussi. De fet, aquest dimarts a les dotze de migdia Pere Navarro presidirà la reunió de la comissió que ha de resoldre si el consistori terrassenc s'incorpora al procés judicial en la mateixa qualitat que la Generalitat. Aquesta comissió deriva del Protocol d'actuació contra la violència de gènere i està formada per representants de tots els grups polítics més tècnics municipals.

D'altra banda, Plataforma per Catalunya també està estudiant la mateixa possibilitat, amb la qual cosa hi podria acabar havent tres acusadors populars diferents.