El turisme de reunions a Terrassa puja un 12%

Durant el 2011 es va quadriplicar l'oferta d'activitats 'after the meeting'

Redacció
26 de març del 2012
576_1332772221turisme-crop
576_1332772221turisme-crop | La Torre
Juan Antonio Gallardo va corroborar la bona salut del turisme de reunions a la ciutat. Foto: La Torre

El turisme de reunions va registrar durant el 2011 un significatiu increment de l'activitat a Terrassa. La xifra d'esdeveniments celebrats a la ciutat amb la col·laboració del servei municipal de Turisme va augmentar més del 12%, passant de 57 el 2010 a 64 l'any passat. La majoria dels esdeveniments (24) van ser jornades de treball, tot i que també es van celebrar set congressos, quatre fires i vuit jornades esportives, entre altres.

El regidor de Turisme, Juan Antonio Gallardo, ha fet una valoració molt positiva d'aquest indicador en una trobada amb les empreses participants al Teatre Principal. Segons el regidor, el turisme és "l'únic sector econòmic en creixement i dins d'aquest, el de reunions és un dels subsector més dinàmics, i Terrassa ho ha d'aprofitar. Una convenció o jornada genera molta activitat econòmica perquè implica allotjament, càtering, transports i serveis complementaris, i constitueix una oportunitat per a les empreses de la ciutat que no s'ha de deixar passar".

Per aquest motiu, el pla d’accions pel 2012 del Programa de Turisme de Reunions pretén incrementar el nombre d'empreses participants, sobretot a l'àmbit dels serveis complementaris, i crear nous productes turístics en col·laboració amb el sector privat.

Durant el 2011 també s'ha incrementat significativament el nombre d'activitats 'after the meeting', és a dir, aquelles activitats complementàries de caràcter cultural, esportiu o lúdic que tenen lloc després de la reunió, convenció o jornada de treball. El 2011 l'oferta d'activitats gairebé s'ha quadruplicat, passant de 4 a 15. Entre les noves activitats hi ha rutes en bicicleta i en 'segway', curses d’orientació, rutes de natura, tir amb arc i golf, que s'afegeixen a d'altres que ja existien com el tast de vins o les rutes guiades.