«Rebutgem tot tipus d'odi i de discriminació contra les dones»

La Federació del Consell Islàmic de Catalunya confia en la "neutralitat" judicial i condemna l'estigmatització "premeditada que desprestigia el col·lectiu dels imams"

Redacció
26 de març del 2012
Mohamed Halhoul
Mohamed Halhoul | La Torre
Mohamed Halhoul, president de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya Foto: La Torre

La querella criminal interposada contra l'imam de Terrassa ha posat en estat d'alerta tota la comunitat musulmana. En aquest sentit, la Federació del Consell Islàmic de Catalunya ha emès un comunicat de sis punts en què rebutja explícitament "tota mena de discriminació, incitació a l'odi i maltractament que pugui patir qualsevol dona, independentment de la seva creença, bastant-nos en la noble essència de l'Islam, que dignifica tot ésser humà i prohibeix el maltractament, la violència de gènere i la injustícia".

Mohammed Halhoul, secretari de la Federació, confia en la "neutralitat i eficàcia" judicials i respecta la investigació policial però al mateix temps insisteix en la presumpció d'innocència. A més, també demana que aquest cas no sigui "un motiu de desprestigi del col·lectiu dels imams, que adeqüen els seus sermons a la realitat social i cultural del país d'acollida".

La Federació del Consell Islàmic de Catalunya també condemna "qualsevol estigmatització premeditada que posi un dubte un col·lectiu que no escatima esforços per enfortir la cohesió social i la convivència" i referma el seu compromís en els valors democràtics i constitucionals.