Rull, enginyer en cap de la Convergència sobiranista

El terrassenc portarà la sala de màquines de la nova CDC. Tintinòleg i independentista

Política Quico Sallés/Reus
24 de març del 2012
Rull, fent cua per acreditar-se a la ponpencia 2 que es debat aquest cap de setmana al congrés de CDC.
Rull, fent cua per acreditar-se a la ponpencia 2 que es debat aquest cap de setmana al congrés de CDC. | Q.S./ND
Rull, fent cua per acreditar-se a la ponència 2 que es debat aquest cap de setmana al congrés de CDC que se celebra a Reus. Foto: Q.S./ND

"És el diputat que fitxaria pel meu grup". Així defineix el president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal a Josep Rull, el diputat encarregat de donar-li rèplica opositora quan el gironí era conseller d'Obres públiques. Rull, un picapedrer de la política parlamentària i home que té el Convergència Democràtica de Catalunya al cap, és el nom escollit per dirigir la poderosa secretaria d'organització que neix del congrés que CDC celebra aquest cap de setmana a Reus.

Un càrrec que assimilarà l'estructura dels ara nacionalistes, i virtuals sobiranistes, a la de la resta de partits catalans. Un enginyer en cap que haurà de posar ordre, enfortir l'estructura i embridar les rebel·lions que poden sorgir a causa de l'empatx de poder. Rull és un tintinòleg de pro i independentista. De fet, al seu despatx l'acompanyen tres làmines del famós periodista creat per Hergè i una estelada hissada. No és cap secret.

Josep Rull (Terrassa,1968) és llicenciat en Dret per la facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona. Advocat en exercici, concretament el col·legiat 2344. Es va afiliar a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) l’any 1986, quan tenia disset anys, i va ser-ne secretari general del 1994 al 1998. Duran l'etapa universitària va fundar el sindicat Estudiants Nacionalistes. Milita a Convergència Democràtica des del 1989. És diputat al Parlament de Catalunya des del 1997, on ha estat el portaveu del grup a les comissions de política territorial i de medi ambient, ara n'és secretari tercer de la mesa. Actualment és regidor portaveu de CiU a l'Ajuntament de Terrassa. És a dir, el líder opositor a la trinxera municipal al primer secretari del PSC, Pere Navarro, alcalde de la capital vallesana.