L'Ajuntament pot ser acusació popular contra l'imam

L'equip de govern, PSC i ICV, vol que el consistori tingui accés a tota la informació del procés penal

La Torre
23 de març del 2012
Mesquita de Terrassa
Mesquita de Terrassa | UCIDE
Mesquita de Terrassa Foto: UCIDE

El Govern municipal vol que l'Ajuntament de Terrassa exerceixi l'acció popular en el procés penal contra l'imam de la mesquita de Terrassa . La Junta de Govern de l'Ajuntament ha decidit en sessió ordinària convocar la comissió que preveu el protocol d'actuació contra la violència de gènere per a aquests casos. La comissió, formada per membres de tots els grups polítics amb representació al consistori i per tècnics de diferents serveis municipals, es reunirà amb caràcter d’urgència el proper dimarts.

La Junta de Govern ha resolt també proposar a la comissió que decideixi que l'Ajuntament es personi com a acusació popular en aquest cas. L'alcalde Pere Navarro ha dit que "el govern municipal vol tirar endavant l'acció popular atesa la transcendència del cas i per tenir accés a tota la informació del procés penal ".

Navarro ha recordat que " la lluita contra la violència de gènere ha estat sempre una prioritat per a l'Ajuntament, i ens mantenim ferms en aquesta posició" i ha afegit que "la nostra política ha estat, és i serà de tolerància zero amb qualsevol acció que suposi un retrocés en el camí cap a la igualtat de drets entre dones i homes".

La comissió està presidida per l'alcalde i formada pel tinent de Planificació Urbanística i Territori, Jordi Ballart; la regidora de Polítiques de Gènere, Lluïsa Melgares, el regidor de Serveis Socials, Antoni Salvadó; un representant del grup municipal de CiU, un representant del grup municipal del PPC, i els responsables tècnics de la Policia Municipal, els Serveis Jurídics, els Serveis Socials i el servei de Polítiques de Gènere, a més del secretari de la corporació.