La vellesa amb tocs d'humor a Ullastrell

Representació de l'obra "Almenys no és Nadal" al Casal

Redacció
24 de març del 2012
576_1332497320Almenys_no_s_Nadal_Ass_Benet_Escriba
576_1332497320Almenys_no_s_Nadal_Ass_Benet_Escriba


Diumenge, a les 18 hores, la sala d'actes del Casal acollirà la representació "Almenys no és Nadal" a càrrec de la Agrupació Teatral Benet Escribà de Sant Feliu de Guíxols convidats per l'entitat GATU d'Ullastrell. La sinopsis va sobre dues dones, Sofia i Encarna, que comparteixen habitació en una residència i passen els dies encarant-se a un món que volen fer seu encara.

Un puzzle que encara no ha pogut acabar cap resident és la metàfora d'un temps que s'aniria amargament de pressa si l'amistat entre totes dues no les fes viure. L'Encarna inventa les visites d'un fill que no ve mai. La Sofia l'ajuda a mantenir una ficció que, qui sap, potser també la reconcilia amb la debilitat del món i amb l'absència dels seus.
Fins que el fill de l'Encarna la visita de veritat.

Carles Alberola és l'autor del llibret "Almenys no és Nadal" i té la virtut de saber tractar temes i situacions com aquests des de la comèdia, amb rèpliques esmolades per un enginy que no s'esgota en el joc de paraules, sinó que es posa al servei de la construcció d'uns personatges entranyables, lligats íntimament amb un món que, massa sovint, no els respecta.