La Cambra guia les pimes que volen internacionalitzar-se

Ho ha fet en la jornada "Iniciació a l'exportació", la primera d'un cicle de deu seminaris

Redacció
22 de març del 2012
576_1332435778Cambra-crop
576_1332435778Cambra-crop | La Torre
 Josep Prat ha dirigit el primer dels deu seminaris. Foto: La Torre

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha organitzat aquest matí la jornada "Iniciació a l’exportació", que ha comptat amb una quinzena d'empresaris assistents. La sessió, conduïda per Josep Prats, director gerent de l'entitat, ha estat la primera d'una sèrie de 10 seminaris organitzats conjuntament amb ACC1Ó que volen explicar de manera concisa i pràctica quins són els aspectes clau per a la internacionalització de l'empresa.

La jornada, que ha durat 5 hores i ha tingut un caràcter dinàmic i participatiu, s'ha adreçat especialment a les empreses que ja tenen una certa presència internacional, tot i que per a la majoria d'elles representa una xifra no superior al 20% del total de la seva facturació actual.

L'objectiu s'ha centrat en ajudar als empresaris a detectar el seu potencial exportador a partir d'una explicació aclaridora dels principals conceptes que tenen a veure amb la visió internacional del negoci. En aquest sentit, Josep Prats ha exposat durant la seva intervenció les eines que l'empresa té al seu abast per facilitar la presa de decisions en la compra-venda internacional i ha remarcat que una bona estratègia planificada és clau per augmentar la xifra de negoci a l'exterior.

Propers seminaris
La Cambra de Terrassa té previst dur a terme dues sessions més (de les nou restants) el mes d'abril: la primera, dedicada a les empreses de serveis, tindrà lloc el proper dia 3 a la seu de Terrassa; la segona sessió, programada per al 19 d'abril, serà a la delegació de Sant Cugat del Vallès i està dirigida a les empreses de producte. Tots els empresaris que desitgin assistir poden apuntar-s'hi contactant amb la Cambra.

Les Jornades d'Iniciació a l’Exportació les ha dissenyades ACCIÓ sota el lema "Go Export", i la Cambra de Terrassa organitzarà i impartirà un total de 10 sessions. Aquestes jornades s'emmarquen dins del pla impulsat per la Generalitat de Catalunya que té previst incentivar la internacionalització de 2.000 empreses catalanes. En conjunt, les cambres de comerç faran arribar la iniciativa a un total de 1.500 empreses.