Les Aymerigues viatgen al temps de la República

Els estudiants aniran d'excursió a l'Alt Empordà resseguint els paratges del llibre "El setè camió"

Redacció
22 de març del 2012
Divendres l'alumnat de l'institut Les Aymerigues anirà a descobrir els paratges que van donar lloc a la llegenda de l'anomenat "Or de Negrín". Així, els estudiants s'endinsaran per corriols vorejats d'alzinars surers, per arribar a peu de frontera pel mateix camí per on va passar el darrer camió de la República, el "Setè Camió".

Des del Taller de lectura anomenat Grans Lectures que es porta a terme en el programa de gent gran del Pla de barris de la Maurina, van oferir la possibilitat a l'institut de compartir la lectura d'El setè camió d'Assumpta Montellà. D'aquesta manera, en el marc del projecte 30' de lectura 30' d'aventura, els alumnes han llegit el llibre i un grup es va preparar una presentació, que també van compartir amb la gent gran del taller de lectura.

En l'excursió els acompanyarà l'autora del llibre que farà viure en primera persona el fascinant relat del setè camió. La ruta portarà els terrassencs per terres de l'Alt Empordà, tocant a la frontera francesa, per conèixer els llocs on es van allotjar, per darrer cop a Catalunya, el govern de la Generalitat i els intel·lectuals i diputats republicans.

A més, l'institut està assejant des de l'àmbit artístic, la cançó "Els Segadors" per cantar-la tots plegats al final del recorregut, al monument del President Companys a la fita fronterera amb França, on es faran també unes lectures referides al President Companys.