L'Ajuntament referma el seu rebuig a la violència de gènere

Els portaveus es manifesten sobre l'acusació de la Fiscalia contra l'imamm de Terrassa

La Torre
22 de març del 2012
Reunió extraordinària de la junta de portaveus de Terrassa
Reunió extraordinària de la junta de portaveus de Terrassa | La Torre
Reunió de la junta de portaveus de Terrassa Foto: La Torre

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa referma, un cop més, el seu compromís amb la defensa dels drets de les dones i en contra de la violència de gènere.

Els grups municipals presents al Consistori (PSC, CiU, PPC i ICV-EUiA) recorden que es considera violència masclista tant les conductes que puguin tenir com a resultat un dany o patiment físic, sexual o psicològic per a la dona, com les amenaces d’aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de llibertat que es produeixin a la vida pública i/o privada.

L’Ajuntament de Terrassa recorda els més de 20 anys treballant per a l’eradicació de la violència masclista, "desenvolupant mesures pioneres i sent un model a seguir".

Els portaveus dels grups municipals mostra la nostra indignació pel fet que la ciutat hagi estat al punt de mira per un presumpte cas d’incitació a l’odi i violència vers les dones, tant pel fet en sí com pels efectes negatius que aquest tipus d’accions poden tenir en contra de la pau social.

Sense qüestionar la presumpció d’innocència i respectant les investigacions que s’estan realitzant, tant pels Mossos d’Esquadra com per la Fiscalia Provincial de Barcelona sobre els continguts dels discursos de l’imam de Terrassa, "i atesa la gravetat del tema, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa condemna públicament qualsevol conducta que vulneri els drets de les dones i que inciti a la violència masclista. Així mateix, encoratgem la Fiscalia a que determini de la manera més ràpida possible les responsabilitats que calguin sobre els fets, en benefici de la convivència a la nostra ciutat i en defensa dels drets de les dones. Si és el cas, l’Ajuntament de Terrassa no dubtarà en emprendre les accions legals que poguessin correspondre".