El fiscal de delictes d'Odi es querella contra l'imam

Miguel Ángel Aguilar acusa el líder religiós per incitar a la violència contra les dones.

per La Torre, 21 de març de 2012 a les 20:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comunitat Musulmana de Terrassa Foto: La Torre

El fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació a Catalunya, Miguel Ángel Aguilar, ha interposat una querella criminal contra l'imam de Terrassa per incitar a la violència contra les dones. El fiscal detalla frases dels seus sermons, on instava els fidels a corregir les actituds de les seves esposes o filles amb cops. La querella s'ha presentat davant del jutge degà de Terrassa. La pena de presó podria arribar als tres anys.


El fiscal basa la seva querella en discursos gravats per un Mosso d'Esquadra de paisà.

Agents dels Mossos d'Esquadra van citar a declarar a principis de març Abdeslam L, com a presumpte autor d'un delicte de provocació a la violència contra grups per raó de sexe. L'imam de la mesquita de Terrassa es va acollir al dret a no declarar. Segons la imputació aquest hauria aprofitat el seu càrrec dins la comunitat musulmana per proferir missatges discriminatoris i vulneradors del principi d'igualtat i del dret a la integritat física i moral de la dona. En el seu discurs hauria posat exemples concrets de com s'hauria de colpejar la dona, com se l'hauria d'aïllar en el domicili conjugal i com se li haurien de negar les relacions sexuals.


La Comunitat Musulmana de Terrassa va rebutjar tot tipus de violència contra la dona i va donar suport a l'imam, tot recordant que a Espanya les dones cobren un 30% menys que els homes i que en el 2012 s'han produït 52 morts per violència masclista.

 

Arxivat a:
Societat, Imam
Participació