La Diputació ajudarà a vendre el turisme religiós i industrial

L'alcalde es reuneix amb el vicepresident de l'ens provincial, Alberto Fernández Diaz, per debatre com promocionar la ciutat

Lluïsa Tarrida
21 de març del 2012
Navarro i Fernández s'han reunit aquest dimecres.
Navarro i Fernández s'han reunit aquest dimecres. | Lluïsa Tarrida
Navarro i Fernández s'han reunit aquest dimecres. Foto: Lluïsa Tarrida

Dimecres al matí, el vicepresident primer i responsable de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha visitat la nostra ciutat per parlar amb l'alcalde Pere Navarro sobre diversos temes de promoció econòmica i foment de l'ocupació a la nostra ciutat.

"Hem volgut transmetre a la Diputació les necessitats que Terrassa té, que en són moltes" ha manifestat Navarro després de la reunió amb Fernández. En concret, alguns dels temes que han sortit a discussió han estat "l'equipament que tenim al Vapor Gran, que es va incendiar i que hem hagut de reconstruir amb l'ajut de la Diputació i que aviat es posarà en funcionament; hem parlat del Parc Audiovisual i quin paper ha de tenir en un entorn metropolità; i hem debatut els diferents ajuts que l'ens ha aprovat per millorar les condicions de tresoreria dels ajuntaments".

Per la seva banda, Fernández ha subratllat que la reunió ha recordat que els projectes que es promouen des de la Diputació són "diversos i en base a aquells criteris que el mateix consistori estableix i prioritza". Així, segons el vicepresident, des de Terrassa s'han aprovat iniciatives "a favor de l'ocupació i per enfortir el teixit empresarial i de suport als emprenadors". Fernández ha recordat la injecció a tresoreria que l'Ajuntament de Terrassa ha rebut recentment per part del Ministeri d'Hisenda. En total seran 5,8 milions d'euros com a resultat de la liquidació finals dels impostos i taxes recaptats durant el 2010, un diners que encara no s'ha decidit en què s'invertiran però que són importants per a les arques municipals.

Promocionar el turisme i el Parc Científic

Així mateix, Diputació i Ajuntament han acordat enfortir la col·laboració en qüestions molt importants com potenciar el turisme, ja sigui religiós a través de les esglésies de Sant Pere, o l'industrial i el cultural, que segons Fernández, "han de ser una de les bases a treballar més importants dels propers mesos". D'altres projectes posats sobre la taula han estaven relacionats amb l'Orbital 40 i el Parc Científic, perquè "cada cop més hem de ser autoexigents a l'hora de definir els projectes de present i de futur en el territori". En conjunt, ambdós representants han titllat la reunió "de positiva" ja que coincideixen amb l'objectiu de "buscar els punts d'acord i col·laboració per millorar els serveis que oferim a la ciutadania".

Després de la trobada amb els mitjans, la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Carme Labòria, i el director del Parc Científic i Tecnològic Orbital 40, Ramon Palacio, han acompanyat Fernández Díaz en una visita a Orbital 40.