L'ANC desborda les previsions a Matadepera

La delegació local de l'entitat independentista va exposar els seus objectius

Redacció
20 de març del 2012
Unes 180 persones van desbordar la sala d'actes del Casal de Cultura a l'acte de presentació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Matadepera, a càrrec de la delegació local.

Emili Riba va moderar els parlaments de Miquel Sellarès, Quim Masferrer, Àngels Folch, del Secretariat de l'ANC, i Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic i impulsor de Municipis per la Independència.

La visió més sentimental, i també humorística, va anar a càrrec d’en Quim Masferrer, que va defensar que cal manifestar l'independentisme sense complexos. A nivell personal va deixar clara la seva motivació més identitària que econòmica.

Àngels Folch va explicar què representa l’Assemblea Nacional Catalana, que es va constituir formalment el 10 de març en un acte multitudinari al Palau Sant Jordi, i quin és el seu objectiu únic: l’obtenció de l’estat propi per a Catalunya.

En Miquel Sellarès, fundador de l’antiga Assemblea de Catalunya, va mirar de fer tocar tothom de peus a terra i va advertir que la lluita serà difícil però que si es manté la unió i es persisteix, la independència és possible. Va explicar també que la viabilitat de l’estat català a nivell econòmic no solament és factible sinó que Catalunya podria ser un dels estats més rics d’Europa.

Josep Maria d’Abadal, alcalde de Vic, va enfocar la lluita des del punt de vista dels ajuntaments. Des de Municipis per la Independència, que actualment compta amb una tercera part adherida del nombre total de municipis del país, va dir cal anar fent la taca d’oli cada cop més grossa i mirar d’incrementar-ne el nombre tant com sigui possible.

En la intervenció del moderador es van destacar els projectes que es desenvoluparan a nivell local començant per la celebració del segon aniversari de les consultes realitzades a Matadepera durant el mes d’abril.