Rècord d'assistència

Més de 25.000 persones s'apleguen al Parc de Vallparadís per gaudir del Pícnic Jazz, la jornada lúdica i familiar per excel·lència del Festival

Carles Batalla
18 de març del 2012
El Festival
El Festival | Jordi Borràs
El Pícnic Jazz ha tingut un seguiment multitudinari. Foto: Jordi Borràs

"Ha fet un dia espectacular i això ajuda a la participació. Quan el frontal del primer concert està ple, és un símptoma d'èxit". Les paraules de la Susana Carmona, cap visible de l'organització del 31è Festival de Jazz, eren del tot premonitòries a primera hora del migdia. El bon temps ha contribuït a fer del Pícnic Jazz de Vallparadís l'edició més multitudinària des del seu naixement l'any 1999. Així, entre 25.000 i 30.000 persones (el doble que l'any passat) han gaudit de la música de La Locomotora Negra, Ignasi Terraza&Susana Sheiman i Tom Principato&Amadeu Casas en una jornada lúdica i eminentment familiar.

Els assistents han ocupat massivament la gespa del parc amb tovalloles, llençols, carmanyoles i neveres portàtils. Hi havia activitats i serveis complementaris per a tots els gustos: cafeteria, barbacoa (1.300 barres de pa), xurreria, paradetes amb globus i una zona infantil amb inflables. 

Fira nostàlgica
Un dels grans al·licients ha estat la fira del disc, que oferia un catàleg variat (des del jazz fins al heavy passant pel rock) de vinils d'època, dvd's i pel·lícules. El perfil: gent de 30 anys cap amunt que mira molt però que de tant en tant també compra. "M'ha anat bastant bé, sobretot la venda de vinils, que ha pujat molt", constata l'Enric. La sessió de blues de Tom Principato&Amadeu Casas Trio ha posat la cirereta a mitja tarda.

I encara queda una setmana més de jazz amb nou concerts en cinc dies: Gemma Humet Grup, Miscelània 3, Philip Catherine Trio, René Marie, Triphasic, Pybus Groove Quartet, Luis Bonilla, Marc Ayza Group i el JazzTerrassman2012 amb Pere Ferré.

Més informació a l'edició en paper d'aquest dilluns de La Torre