ICV de Terrassa dóna ple suport a la vaga General

Iniciativa considera adients les mobilitzacions contra la reforma laboral convocades pels sindicats.

La Torre
18 de març del 2012
Mnifestació a Barcelona contra la reforma laboral
Mnifestació a Barcelona contra la reforma laboral | La Torre
Mnifestació a Barcelona contra la reforma laboral Foto: La Torre

ICV dóna suport a les convocatòries de CCOO i UGT i en aquest sentit fa una crida a participar a la manifestació convocada a Terrassa el dimarts 20 de març a les 18,30h com a preludi de la Vaga General del 29M.

La formació ecosocialista s’està mobilitzant aquests dies per contribuir a que les mobiltzacions i la vaga general convocada pels sindicats sigui un èxit i obligui al govern a retirar la Reforma Laboral i a aplicar d’altres receptes que serveixin realment per generar ocupació i per reactivar l’economia.

Segons ICV Terrassa la vaga general ha estat convocada pels principals sindicats, CCOO i UGT davant l'aprovació del decret de reforma laboral i la no voluntat de negociació per part del Govern del PP, però aquesta no és només una vaga convocada per CCOO i UGT.  “Aquesta ha de ser la vaga on conflueixin totes aquelles persones o moviments socials que han dit en algun moment o volen dir que ja n'hi ha prou de retallades laborals i socials. Aquesta vaga ha de servir per dir que no ens passaran per damunt aquells que retallen drets en matèria laboral i drets socials.”

ICV Terrassa, "front els atacs de la dreta i determinats mitjans de comunicació que volen culpabilitzar de tots els mals als convocants i participants de la vaga general",  fa una crida a participar a la vaga general del 29 de març perquè "que tingui èxit i sigui multitudinària és la millor imatge que li podem donar al món i als mercats" per impedir que "ens passin pel damunt". Per contra "el silenci serà un missatge claríssim per les retallades que estan fent com per les que vindran", adverteix Paco Morales, president local d’ICV, que ha augurat que si no hi ha mobilització, Artur Mas continuarà parlant de la "majoria silenciosa" que li dóna suport i perquè Mariano Rajoy continuï "retallant a tort i a dret".
 
ICV de Terrassa "té molt present la situació de més de 20000 terrassencs i terrassenques que es troben a l’atur i també té present la situació de milers de terrassenc i terrassenques que treballen en precari i que possiblement perdran els seus lloc de treball amb l’aplicació de la Reforma Laboral i les previsions del propi Govern de l’Estat. Per això fa una crida a la població a no resignar-se i participar de les mobilitzacions".

La Reforma laboral és injusta, inútil i ineficaç perquè no ajuda a abordar els problemes estructurals de la nostra economia i a més amb una important retallada de drets socials i laborals carrega novament sobre els treballadors i treballadores les conseqüències de la crisi. Les causes de l'atur no és l’actual legislació laboral sinó que són altres: un model productiu feble, construït sobre una bombolla que ha provocat el col·lapse del sistema financer, que ha obstruït els canals de finançament de les empreses, i una obsessiva política d'ajust fiscal dràstic que ens enfonsa en el pou de la recessió i la desocupació massiu.

Per ICV Terrassa aquesta és una vaga per “la dignitat” on hem de tenir molt presents a  la generació dels nostres pares i avis, perquè els drets que tenim avui no van ser pas un regal ni una concessió, sinó una conquesta social guanyada a base de molta lluita, i també cal que ens mobilitzem per les generacions futures, perquè no heretin una societat massa semblant al segle XIX.